BIST 9.597
DOLAR 33,99
EURO 37,86
ALTIN 2.825,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a rest!

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu terörle mücadele konusunda bir kez daha karşı karşıya.

Abone ol

CHP'nin terörle mücadele konusunda Meclis'i toplama gayretine Erdoğan sert çıktı, CHP'yi AK Parti'ye karşı oyun oynamakla suçladı. Erdoğan'ın bu açıklamalarına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da gazetecilere verdiği iftar yemeğinde cevap verdi. Meclis'i AK Parti'nin böyle bir gündemle gitmeyeceğini söyleyen Erdoğan'a Kılıçdaroğlu, kendi bilir sözleriyle cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, televizyonların ve gazetelerin Ankara temsilcileri ile Göksu Restoran'daki iftarda bir araya geldi. İftarın arından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, kendisinin ve aile bireylerinin telefonlarının dinlendiği iddiasının hatırlatılması üzerine, ''Hiçbir girişimde bulunmayacağım. Telefonlarımızı dinleyebilirler, gizli bir şeyimiz yok ki. Telefon dinlemek ayıp bir şeydir'' diye konuştu.

 Bu dinlemenin, siyasi otoritenin bilgisi dahilinde ve devletin bir kurumu tarafından yapılması halinde, bunun kapalı rejim söylemini güçlendireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Esed'in Suriye'de yaptığı ile Erdoğan'ın Türkiye'de yaptığı arasında bir fark mı var?'' diye sordu.

ERDOĞAN'A CEVAP GEÇİKMEDİ

Meclis'in olağanüstü toplanmasının 'normal' olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz terör olaylarıyla ilgili bilgi almak için Meclis'in toplanmasını istiyoruz. Olağanüstü toplantı istememiz gayet normal. Biz toplanacağız, gelip gelmemek onların bileceği iş. Ama MHP ile anlaşıyorlarsa terör sorununu beraber çözsünler" diye konuştu.