BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,89
ALTIN 2.826,44
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu dan iktidara İsrail desteği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İsrail saldırısı karşısında hükümetin girişimlerini olumlu bulduğunu söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İskenderun’daki saldırı ve İsrail’in yardım gemilerine yaptığı saldırıyı kınayarak, hükümetin büyükelçiyi geri çekmesi ve BM Güvenlik Konseyi’ndeki girişimlerini olumlu bulduklarını söyledi.

İşte Kılıdaroğlu’nun açıklamaları:

Türkiye’nin gündemi hızlı değişiyor.  Her olayı izlediğimiz gibi gelişen son olayları da değerlendirdik.

 Gazze’ye özgürlük platformu, Gazze ambargosunu sivil itaatsizlikle delmek isteyen bir kuruluştur. Ocak 2009’dan beri eylemler İsrail yönetimince engellenmiştir.

 

İsrail bu girşimlerin ardından İran ve Suriye olduğunu savunmakta ve orantısız güç kullanmaktadır. Bu son denemenin kanlı sonuçlar vereceği aşikardır. İsrail komandolarınca yapılan operasyon büyük bir can kaybıyla sonuçlanmıştır.

 

HÜKÜMET ÖNLEM ALMALI

İsrail’in bir dönem kendi soydaşlarına uygulananların benzerlerini bugün Gazze’deki masum insanlara uygulaması kabul edilemez. Türk gemisinin hareketinden önce İsrail makamlarına kararlı mesajlar verilerek bunun önünde geçilebilirdi.

 

Hükümetin konuyu uluslararası gündeme getirmesini destekliyoruz. Vatandaşlarımızın hemen Türkiye’ye getirilmesi uygun olacaktır. Bunun yanında ülkemizdeki Musevi vatandaşlarımıza yönelecek tepkilere karşı hükümet hemen önlem almalıdır