BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu a lakap dayanmıyor

Kılıçdaroğlu'na lakap dayanmıyor. Radikal yazarı, radyocu Ayça Şen Kılıçdaroğlu'nu ünlü bir çizgi roman karakterine benzetti.

Abone ol

GAZETECİLER.COM -  Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanlığına seçilmesinin ardından ilginç bir rekoru da eline geçirecek gibi görünüyor. Neredeyse her gün Kılıçdaroğlu için gazetelerin köşelerinden yeni benzetmeler, yeni lakaplar geliyor.

Bugün bu lakaplara bir yenisi eklendi. Radikal yazarı, radyocu, televizyon programları yapımcısı Ayça Şen, Kılıçdaroğlu için yeni bir benzetme yaptı.

Şen, CHP'nin 7. genel başkanını bir çizgi roman karakterine benzetti. Kılıçdaroğlu'nu Bülent Arabacıoğlu'nun, efsane mizah dergisi Gırgır yıllarında çizdiği ve "yok aslında hiç farkmız, sonuçta hepimiz En Kahraman Rıdvan'ız" sloganı ile hatırlara gelen En Kahraman Rıdvan'a bezneten Şen, yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da Tekin Aral'ın ünlü çizgi roman karakteri Arap Kadri ile özdeşleştirdi.

Ayça Şen, yazısında bu benzerliği şöyle anlatıyor:

"Kılıçdaroğlu geçen sene seçim zamanı radyo programıma katılmış, kendisini Pembe Panter'e benzeten bir dinleyiciye sakin sakin çok fırlama cevaplar vermiş, biz de pek sevmiştik. O zamanlar fark etmemiştim ama son günlerde basın öyle bir acaip hamasetle desteklemeye, Gandi diye başlıklar atmaya başladı ki, tam bugün resmine bakarken "Ula dedim, bu birine benziyor ama kime, kime, kime" ve sonunda buldum! Kılıçdaroğlu En Kahraman Rıdvan vardı çocukken Gırgır'da, ona çok benziyor.
Ben çok severim En Kahraman Rıdvan'ı. Ehe ehe, çocukluğumuz onunla geçmiştir."


Şen'e göre Gandi benzetmesi de yanlış değil ama...

Aslında tip itibarıyla Gandi'ye de benziyor ama artık beklentimiz hep aynı söylemler ve izci kampı kahramanlığı ambiyansı değil, samimiyet, normal duruş, sükûnet, horoz gibi yüzümüze yüzümüze bağırmayan, bizi insan yerine koyan, espriden anladığımızı ve aptal olmadığımızı düşünen politikacılar. Egosunun gazına gelmeyen, kahramanlıkla dalgasını geçip bu kahraman-sallaştırma gazının uzun vadede adamı bitirdiğini bilen insan evlatlarına ihtiyacımız var. Bizi düşünen, bu ülkede yaşayan her bireyin özgürlüklerini düşünen.
Bakalım Kılıçdaroğlu bunu yapabilecek mi.

Ayça Şen'in "Hay Allah! En Kahraman Rıdvan şimdi Arap Kadri'ye karşı. İşte istediğimiz samimiyet ve mizah ortamı. Ehi ehi ehi..." diye bitirdiği Radikal gazetesindeki yazısının tamamını okuyabilirsiniz.