Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Abone olCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Kılıçdaroğlu'nu gazete yöneticileri kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu, gazetenin yöneticileriyle görüşmek üzere içeriye girdi. Yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu basın özgürlüğüne vurgu yaparak, "Basın özgürlüğü bir demokrasi açısından olmazsa olmazlardan biridir. Temel kurallardan biridir. Yeniçağ Gazetesi bir düşünce, bir emek ürünü, demokratik parlamenter sistemi savunan bir gazete. Yenicağ'a yapılan saldırı, demokrasiye, basın özgürlüğüne yapılmış saldırıdır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Gazete yüreklice yoluna devam edecek. Bu kararlılığı gördüm. Bunu gördüğüm için de mutluyum. Baskılar gelecektir. Gazetecilerin üzerine baskılar gelecektir. Türkiye'de 146 gazetecinin hapiste olması, demokrasimiz üzerindeki en büyük gölge, kara bir lekedir. Hep birlikte gazetecilerin özgürce çalışacağı ortamı yaratmak görevimizdir. Partim adına bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu.
"SALDIRIDAN SONRA HÜKÜMET KANADINDAN HİÇBİR TEPKİNİN OLMAMASI BENİ DERİNDEN ÜZDÜ"
Hükümetin saldırıya ilişkin tepkisiz kaldığı konusunda eleştiri yapan Kılıçdaroğlu, "Beni en derinden üzen olaylardan biri de yapılan bu saldırıdan sonra hükümet kanadından hiçbir tepkinin gelmemiş olmamasıdır. Hükümet kanadından da bir tepki gelmesi gerekirdi. 'Medya benim düşündüğümü yazmıyor' diye, 'beni savunmuyor' diye medyaya karşı tavır takınmamız, saldırganları görmemezlikten gelmemiz doğru değil. Bu ülkeyi seven insanlar olarak hep birlikte çaba harcamak zorundayız. Yeniçağ ailesine yürekten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah Türkiye'de bu tür olaylar bir daha olmaz" açıklamasında bulundu.
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Anayasa teklifine ilişkin bir soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce bir teklifi görmemiz lazım. Ama ilke olarak biz demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz. Türkiye'nin dikta yönetimine doğru evrilmesi asla doğru değildir. Şu anda bir fiil durdum var bunu sayın Bahçeli de ifade ediyor. Bu fiili durumun Türkiye'yi nereye getirdiğini gördük. Bu fiili durum içinde ekonomi, basın özgürlüğü bir taraflara gidiyor. Bu fili yapı içinde gazeteciler hapiste, bu fiil durum içinde parlamento demokratik anlamda görevini yapamıyor. Bu fiil durum içinde Türkiye bir kişinin iki dudağına teslim edilmiş durumda. Tam tersine bu fiil durumdan kurtulmamız, Türkiye'yi demokratik parlamenter sistem içinde özgürlükçü bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Fili durum Türkiye'yi Kuzey Kore modeline götürüyor. Yani dünyaya kapalı bir Türkiye. Oysa biz demokrasimizle, insan haklarımızla, yargı bağımsızlığı ile özellikle Müslüman dünyasına örnek bir ülke konumuna gelmek istiyoruz" diye konuştu.