BIST 9.990
DOLAR 34,14
EURO 38,07
ALTIN 2.886,53
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu rekor için iddialı!

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, rekorlar kitabına girmek için çalışıyor. Kılıçdaroğlu, Topbaş için bir hayli iddialı!

Abone ol

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyası dar olanların dünyanın göz bebeği bir metropolü yönetemeyeceklerini ifade ederek, ''Yönetemedikleri için de İstanbul bugün sorunlarla boğuşan bir metropol'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) tarafından düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi amacıyla düzenlenen törene katıldı.

Beşiktaş'taki Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''Sizin '80 kilometre metro hattı yapacağım' sözünüze karşılık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Bizim programlarımız üzerinden konuşuyor. İnternet sitemize bakarak konuşuyor' dedi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Sayın Kadir Topbaş'ın internet sitesi var mı? İstanbul Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi mi var? Eğer Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi varsa neden şirketlerin bilançosu oraya konulmuyor? Acaba neden Büyükşehir Belediyesinin yatırımları bu siteye konulmuyor. Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilen ihaleler neden buraya konulmuyor? Saydamlıksa İstanbul halkının bunu bilmeye hakkı var.''

[PAGE]

METRO TOPBAŞ'IN DEĞİL!

Kılıçdaroğlu, metro projesinin Topbaş'a ait olmadığını, ayrıca dünyanın hiçbir yerinde metrosu olmayan bir metropolün bulunmadığını söyledi.

''Eğer metro projesine sahip çıkıyorlarsa 15 yılda benim hesaplarıma göre en az 240 kilometre metro yapmaları lazımdı. Nerede bu metro?'' diyen Kılıçdaroğlu, dünya rekorlar kitabına girmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu, Topbaş'ın hayallerinin bile yapacakları hizmetleri düşünmeye yetmeyeceğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yoksullukla mücadele edeceklerini, bunu da herhangi bir yerden ek kaynak almadan başaracağını iddia ederek, ''Çünkü 1 liralık işi 5 liraya yaptırmayacağım. 1 liralık işi 1 liraya yaptıracağım. Birilerine rant dağıtmayacağım'' diye konuştu.

[PAGE]



Bir gazetecinin ''Sayın Kadir Topbaş sizi başkan adayından çok bir müfettiş olarak nitelendiriyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, müfettiş olmanın utanılacak bir durum olmadığını belirtti.

Meslek hayatının önemli bir bölümünün ''icraatlarla'' geçtiğini, Topbaş'ın daha icraatla tanışmadığı bir dönemde kamu kurumlarının birinde genel müdürlük yaptığını anlatan Topbaş, ''Türkiye'nin en büyük ikinci bütçesini yönettim. Ancak Sayın Kadir Topbaş bunun farkında değil. Çünkü dünyası dar. Dünyası dar olanlar dünyanın göz bebeği bir metropolü yönetemezler. Yönetemedikleri için de İstanbul bugün sorunlarıyla boğuşan bir metropol'' şeklinde konuştu

ÖĞRENCİ BURSLARININ KESİLMESİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başvurusu üzerine öğrenci bursların kesilmesi konusundaki bir soruya da CHP'nin bursları iptal ettirmek için değil bütün kamu kurumlarının burs vermesini sağlamak için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dışında öğrenci burslarını hiçbir kurumun kesmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Büyükşehir Belediyesinin verdiği bursu belediyenin bütçe açığını kapatmak için Sayın Topbaş kesti. Eğer burslarını gerçekten vermek istiyorlarsa öğrenci listeleriyle Kredi Yurtlar Kurumuna müracaat ederler ve öğrencilere ödenecek parayı buraya aktarırlar. Burslar da böylece kesilmemiş olur. Sayın Kadir Topbaş neden hukukçularına danışmıyor? Mevcut yasada bu yazıyor. Böylece burslar da her ay sorunsuz bir şekilde ödenir.''