BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu krizi istifa getirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulunmasının ardından partisince teftiş kuruluna sevk edil...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulunmasının ardından partisince teftiş kuruluna sevk edilen Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Nusret Kaya ve 3 ilçe başkanı partilerinden istifa etti.
Kaya, bugün beraberinde Merkez İlçe Başkanı İsmail Kaya, İyidere İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve Pazar İlçe Başkanı Muhittin Ayrılmış ile parti binasında basın toplantısı düzenleyerek istifalarını açıkladı. Genel merkezin bilgisi dahilinde, Kılıçdaroğlu’nun sözleri ile ilgili Rize Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Kaya, "BBP genel merkezi tarafından bu onurlu duruşun anlaşılamaması ve suç işlemiş havasının oluşturulmasının şaşkınlığını yaşıyoruz. İlçe teşkilatları kongresini yapmış, 4. Olağan İl Kongresi kararını almış, belediye, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarını tespit etmiş bir il başkanı olarak basına verdiği açıklamalardan sonra hakkımda atılan manşetlerin ardından BBP adına bölgemdeki seçmenden oy talep edemeyeceğim hasıl olmuştur. Bu sebeple şu anki yönetimle siyasete devam edemeyeceğim anlaşıldığından parti içerisindeki tüm görevlerimden ve üyelikten istifa ettim" dedi.
Kaya, siyasi terbiyelerini merhum genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu’ndan aldıklarını, Yazıcı’nın yolundan gitmeye devam edeceklerini ifade ederken, şikayet dilekçesinde imzası bulunan Çayeli İlçe Başkanı Mehmet Çil’in imzasını geri çekerek şikayetinden vazgeçtiğini ve partideki görevini sürdürdüğünü, bunun da kendi kararı olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)