BIST 10.343
DOLAR 32,64
EURO 35,09
ALTIN 2.446,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu iki kişinin biletini kesti

MYK'da yenileme sinyali veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iki genel başkan yardımcısının biletini keseceği iddia ediliyor.

Abone ol

MYK'da yenileme sinyali veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iki genel başkan yardımcısının biletini keseceği iddia ediliyor.

Dün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında kurmaylarını yenileyeceği mesajını veren Kılıçdaroğlu, yönetime, milletvekili olmayan bazı Parti Meclisi (PM) üyelerini alacak. Böylece TBMM'ye giremeyen önemli isimleri teselli etmek istiyor.

CHP liderinin, açıklamalarıyla partiyi çok kere zor durumda bırakan genel başkan yardımcıları Süheyl Batum ve Hurşit Güneş gibi isimlerle yollarını ayırabileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, yeni yönetim listesini hafta sonu yapılacak PM toplantısına kadar şekillendirecek.

Bu arada Kılıçdaroğlu, dün TBMM'deki makamında, grup başkan vekilleri, genel sekreter ve genel başkan yardımcılarıyla bir araya geldi. Ardından gazetecilerin soruları üzerine, komisyonlara isim bildireceklerini ancak talebin Meclis Başkanlığı'ndan gelmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Tükürdüklerini yalayacaklar." sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "Kendisine yakıştırdığım bir açıklama." ifadesini kullandı. TBMM Başkanlığı seçimi için de "Cemil Çiçek'in seçilmesinden dolayı mutluyuz." diye konuştu.