BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu Esenler otogarında

Kemal Kılıçdaroğlu, Bayrampaşa'da bulunan Büyük İstanbul Otogarı'nı gezerek esnafın sorunlarını dinledi.

Abone ol

Esnaf ve yolcuların krizle ilgili sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seçim sonrası için umut dağıttı.

Yerel seçimler öncesi çalışmalarına devam eden CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah erken saatlerde Bayrampaşa Sebze Meyve Hali'ni ziyaret etti. Hal esnafıyla görüşen ve destek isteyen Kılıçdaroğlu, daha sonra otogara geçti.

CHP Milletvekili Çetin Soysal ve Gürsel Tekin ile gelen Kılıçdaroğlu, öncelikle otogarın yıllardır atıl durumda bulunan alt katına indi. Yüzlerce dükkanın boş halde beklediği alt katta, Otogar Esnafları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şahap Önal sorunlarını anlattı.

Otogarın alt katında bin 700 civarında dükkanın yıllardır boş olduğunu belirten Önal, "Buradaki dükkanları vatandaşlara yıllar önce sattılar. Sonra tapusu olmadığı için hiçbir alt yapı yatırımı yapmadılar. Özellikle alt kat bir mezbelelik oldu. Kültür Başkenti'ne böyle bir otogar yakışmıyor" şeklinde konuştu. Önal'ın sıraladığı sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, göreve gelmeleri halinde sıkıntıları gidereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, otogarın alışveriş merkezine uğrayarak buradaki esnaflarla da sohbet etti. Esnafla tek tek tokalaşan Kılıçdaroğlu, vatandaşların ekonomik krizle ilgili sıkıntılarını dinledi. Krizin çok ciddi boyutta olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "İnşallah seçimin ardından, önce İstanbul sonra da Türkiye düzlüğe çıkacak" dedi. Esnafı dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu, peronlarda bekleyen otobüs yolcularıyla da sohbet etti. Kılıçdaroğlu, burada da vatandaşın kriz ve işsizlik nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara muhatap oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin daha sonra otogarda kendisine alkışlarla destek veren vatandaşlara el sallayıp Bayrampaşa Otogarı'ndan ayrıldı.