BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kılıçdaroğlu çiftçi ve annesini ziyaret edecek

Ziyarette Kemal Öncel'in annesi Ümmü Öncel de bulunacak. Kemal Öncel, ziyaretle ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Abone ol

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Şubat 2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ananı da al git" diye azarladığı Mersinli çiftçi Kemal Öncel'i Kuyuluk beldesindeki evinde ziyaret edecek.

Ziyarette Kemal Öncel'in annesi Ümmü Öncel de bulunacak.
Kemal Öncel, ziyaretle ilgili hazırlıklarını tamamladı. Burada 2006 yılında yaşanan diyalog ve ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Öncel, kendisine destek vermeyerek yalnız bırakan çiftçi kesimine sitem ederken, Kılıçdaroğlu'nun gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öncel, "Başbakanla 2006 yılında yaşadığımız bu olay çok talihsiz bir andı. Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin bir başbakanıydı. Benim karşımda acze düşeceğini ben bilemezdim. Başbakan sıfatı varken terbiye memurluğuna soyunmak kendisine yakışmazdı. Çok acılar çektik. Yargıya çok el uzatıldı, savunma hakkım elimden alındı, sayısız davalar açıldı ve cezalar verildi. Keşke bu hataya düşmeseydi. Ben bir protesto içinde olmadım. Bir feryat içindeydim. Çiftçinin içinde bulunduğu durum belliydi. Ama gördüm ki bu çiftçiye her şey müstahakmış. Şimdi elimde bir imkan olsa Başbakan'a derim ki bu çiftçiye bir fil yetmez. 50 tane daha gönder ama cinsiyeti erkek olsun. Sayın Kılıçdaroğlu'na gelince. Yüksek bir şahsiyettir. Bugün bizi şereflendirecektir.

Bugüne kadar herkes beni kullanmak istedi. İlk defa Sayın Kılıçdaroğlu ve partisi bana sahip çıkmak istiyor. Bu yüzden çok mutluyum. Çünkü yalnızlık çok kötü. Devlet bizim devletimiz. Halka rağmen devlet olmamalı, halk için devlet olmalıdır. İnşallah bu acılar bir gün nihayet bulur. Bu ülkede yaşayan insanlar olarak bunu istiyoruz.

Lütfetmişler, kendileri ziyaret etmek istedi. Herkesin olduğu gibi benim de bir anam var. Sonuçta o bir anne. Hakaret sırf bana değildi. Kamuoyuna malolmuş bir olay. Tarihe gömülmesine müsaade etmediklerini göstermiş oldular" dedi.

Başbakan Erdoğan'a kırgın ve kızgınlığını da dile getiren Öncel, "O kelimeleri ağzından çıkaran bir kişinin siyasi hayatı bitmesi lazımdı. Onun için tarihte de yerini aldı. Sağolsun Kılıçdaroğlu da sahiplenmek istedi. Biz de kendisini şerefle ağırlayacağız" diye konuştu.

Öncel, referanduma evet demesinin mümkün olmadığını, hayır oyu kullanacağını söyledi. Öncel, ziyaret talebinin başbakan tarafından gelmesi halinde ne cevap vereceği sorusu üzerine duraksadı, duygusallaştı, gözleri yaşardı. Öncel, "Biz devletimize her zaman saygılıyız. Özür dilemek bir erdemliliktir. Ona yakışan da o olmalıydı. Ama ne yazık ki birkaç kişi tarafından yanlış yönlendirilerek Kemal Öncel'i potansiyel suçlu gördüler. Keşte devlet bu işin altında ne var diye bunu araştırabilseydi. Gelseydi biz de kendisini saygıyla karşılar bağrımıza basardık."

Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk etmek için oğlunun evine gelen anne Ümmü Öncel de, "Benim oğlum kötü bir şey demedi ki çiftçinin malının para etmediğini söyledi. Niye böyle oldu. Anlamadım. Oğlumun başına gelen kimsenin başına gelmedi. Bu olayları duymak beni kahrediyor. Çok üzülüyorum"