BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,86
ALTIN 2.821,46
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu bu kez kesin konuştu!

Baykal'ın istifasından sonra aday olup olmayacağı merak konusu olan Kılıçdaroğlu son sözünü söyledi.

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal'ın istifasından sonra adaylık için gözlerin çevrildiği CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu son sözünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Adaylığım söz konusu değil" dedi.

Kılıçdaroğlu Baykal'ın istifasından hemen sonra iki kez adaylığıyla ilgiliaçıklama yaptı. BU iki açıklamada, "Aday değilim olarak" basına yansıdı, ancak asıl söylemek istediği, "Tek başıma aday olmam. Partinin kurullarının desteği gerek" anlamındaydı.

Kılıçdaroğlu. adaylık için Baykal ve ardından parti yöneticisi arkadaşlarının da nabzını yokladı. ve bu görüşmelerin ardından son kararını verdi.

Habertürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Söylediğim her şey açık ve net. Aday değilim. Olmak için gidip dilekçe vermem" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine de, "Aklım netleşti. Baykal dönecek" dediği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu aday olmayacağını söylemesine karşın hala sürpriz yaşanabilir. Aday olmak için "Ben adayım" demek yetmiyor. Kurultay'ın olduğu gün divan önünde delegelerin yüzde 20'sinin imza vererek o kişiyi aday göstermesi gerekiyor.

SAV'IN NE DİYECEĞİ ÖNEMLİ

Baykal ile yaptığı görüşmede, "Aday değilim" demeyen Kılıçdaroğlu'nun hala şansı var. Ancak Baykal'la yaptığı görüşmeden sonra "Uzlaşın" çağrısını yerine getirmek için öncelikle Parti Genel Sekreteri Önder Sav'la anlaşması gerekiyor. Son zamanlarda Baykal'la arasının açıldığı ileri sürülen Sav'ın ise bu konuya çok sıcak bakmadığı biliniyor.

BAYKAL GIYABINDA SEÇİLEBİLİR

Son gelişmeler Baykal'ın gıyabinda aday gösterilip genel başkan seçileceği işareti veriyor.

İL BAŞKANLARI NE DİYECEK?

Salı günü yapılacak il başkanları toplantısı bu açıdan önemli. Hafta sonu miting yapan gençlerin ardından Salı günkü il başkanları toplantısından sonra da "Dön" çağrısı yapılırsa CHP'de adaylık tartışması da bitecek gibi görünüyor.