BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kıbrıs için Türk planı hazır

Kuzey Kırbıs'taki seçimlerin yansımaları sürerken bugün Milliyet yazarı Fikret Bila Türk Dışişleri'nin hazırladığı yeni bir planı gündeme getirdi.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs seçimleri ile ilgili yorumlar her geçen gün yeni bir açıdan değerlendirirken Milliyet yazarı Fikret Bila farklı bir konuyu gündeme taşıdı bugün. Bila bugünkü yazısında Kıbrıs'la ilgili Türkiye'nin hazırladığı yeni bir plan olduğunu yazdı.

Dışişleri Bakanı Gül ile KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın bu planla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını da dile getiren Bila, ayrıca Denktaş'ın yeni bir plan çalışması yaptığını da ileri sürdü.

Bila, Gül ile Denktaş arasındaki görüşme ve planla ilgili gelişmeyi şöyle dile getirdi; "KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün, önemli bir görüşme yaptılar. Seçim tartışmaları sürerken, Denktaş ve Gül, zaman yitirmeden "çözüm" için atacakları adımları konuştular.
Ankara, bir süreden beri yürüttüğü yeni plan çalışmalarını tamamladı. Dışişleri Bakanı Gül, bunu dün Denktaş'a bildirdi. Denktaş da kendi plan çalışmasını sonuçlandırdı."

Bila'ya göre varılan mutabakat sonucu önümüzdeki günlerde önemli görüşmeler olacak ve Türkiye ile KKTC'nin hazırladığı planların ortak bir plana dönüştürülmesi üzerinde mutabakata varılacak. İşte Bila'nın yeni planla ilgili kaleme aldığı yazısı