BIST 9.025
DOLAR 34,26
EURO 37,63
ALTIN 2.911,79

Kezzaplı intikamdan vazgeçti

Kezzaplı intikamdan vazgeçti

İran'da evlenme teklifini reddettiği adam tarafından yüzüne kezzap atılarak kör edilen amine (emine) behrami, bugün kısasın yapılacağı hastanede son anda uygulamadan vazgeçerek kendisini bu hale getiren kişinin gözlerini bağışladı.

Kezzaplı intikamdan vazgeçti

İran'da evlenme teklifini reddettiği adam tarafından yüzüne kezzap atılarak kör edilen Amine (Emine) Behrami, bugün kısasın yapılacağı hastanede son anda uygulamadan vazgeçerek kendisini bu hale getiren kişinin gözlerini bağışladı.

Kezzaplı intikamdan vazgeçti

ran'ın İSNA ajansı haberine göre, 2004 yılında başkent Tahran'da Amine'nin yüzüne kezzap serperek gözlerinin kör olmasına neden olan Mecid Movahedi hakkında verilen kısas kararı bu sabah infaz edilecekti. Tahran'daki Adliye Hastanesi'nde doktor gözetiminde yapılacak olan "kezzapla kör edilme" infazında Movahedi bayıltıldıktan sonra gözlerine damlayla asit damlatılacaktı. Amine'nin son anda suçluyu af ederek kısasından vazgeçtiği aktarıldı.

Kezzaplı intikamdan vazgeçti

34 yaşındaki Amine kısastan vazgeçtikten sonra yaptığı açıklamada, "Mecid'i dört nedenden dolayı affettim. Allah rızası, ülkemi zor duruma sokmamak, sevdiği ailem ve kendi huzurum için. Mecid, kısastan önce bana küfürler yağdırıyordu ama onu affettim" dedi. İran halkından onu unutmamalarını isteyen Amine tedavisinin için yardım istedi.

Kezzaplı intikamdan vazgeçti

Kısasın yapılacağı yerde hazır bulunan Amine'nin annesi, "Bu kararın çıkması için çok çaba sarf ettik. Kızıma, af yolunu seçtiği için iftihar ediyorum" dedi. Movahedi için verilen ceza Mayıs ayında yapılacaktı ancak karar ertelenmişti.