BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Ketenciden istifa çağrısı

SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, Başbakanlık müsteşarı Dinçer'i istifaya çağırdı.

Abone ol

SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, Yargıtay'ın Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in açtığı tazminat davasını bozma kararını değerlendirirken, ''Yargıtay'ın bu tespitinden sonra Başbakanlık Müsteşarı o koltukta oturamaz, oturmamalı'' dedi. Ketenci, yaptığı yazılı açıklamada, ''AKP iktidarı ile birlikte Başbakanlık Müsteşarlığına getirilen Ömer Dinçer'in 1995'teki bir sempozyumda söylediklerinin Anayasamıza aykırı olduğu Yargıtay tarafından da tescil edildiğine göre, bu kişinin hemen görevden alınması gerekmektedir'' görüşünü dile getirdi.

Yargıtay'ın Türk hukuk sisteminde en üst yargı organı olduğunu, üstünde karar verecek, kararını bozacak bir başka kurum bulunmadığını belirten Ketenci, şöyle devam etti:

''Başbakanlık Müsteşarının yıllardır tartışılan bu sözlerinin Anayasal düzenimize, laik sisteme karşı olduğu ve devletimizin temel değerlerine karşı olduğu, laiklik karşıtı bir devlet yönetimi isteğinin olduğu Yargıtay'ın tazminata gerek olmadığı kararını alırken ortaya koyduğu gerekçede çok net olarak açıklanmıştır.

Başbakan Erdoğan, göreve getirdiği, savunduğu müsteşarının sözlerinin hukuk dilinde ne anlama geldiğini anlamış olmalıdır. Yere konulan Türk Bayrağını kaldırmayı düşünebilen bir Başbakan'ın, devletin temeline dinamit koymak isteyen, devletin temel değerleri ile oynamak isteyen bir müsteşarla çalışmayı da kabul etmemesi gerekir.

Yargıtay'ın bu tespitinden sonra Başbakanlık Müsteşarı o koltukta oturamaz, oturmamalı.''