BIST 9.666
DOLAR 34,20
EURO 38,12
ALTIN 2.900,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keten tohumlu pide piyasaya çıktı

29 gün sürecek Ramazan ayı bu sabaha karşı kalkılan ilk sahur ile başladı.

Abone ol

Ramazan Ayı'nın vazgeçilmezlerinden olan pideler de fırınlardaki yerini aldı.

1948'den beri Ödemiş'te faaliyet gösteren Dumanlı Fırını bu Ramazan'da farklı bir çalışmaya imza atarak keten tohumlu pideyi müşterilerinin beğenisine sundu.

Son derece yararlı olan keten tohumu ile Ramazan'ın aranan lezzeti pideyi bir araya getiren Dumanlı Fırını'nda yeni pide çeşidi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ramazan ayına özel olarak keten tohumlu pide hazırladıklarını ifade eden fırın sahibi Mehmet Dumanlı, “Keten tohumu birçok sağlık problemine iyi geliyor. Bu nedenle pidemizi halkımızın da sağlığını düşünerek keten tohumlu olarak hazırladık. Sindirim sorunlarından, kemik erimesi ve yüksek tansiyona kadar pek çok rahatsızlığı önleyen keten tohumlu pidemiz halkımız tarafından çok sevilecek” dedi. Ödemiş'te ilk defa böyle bir pide çeşidi ürettiklerini kaydeden Dumanlı, “Keten tohumu, mide-bağırsak sorunlarına iyi gelir, kemikleri güçlendirir. Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir, kalp damar hastalıklarından korur. Kolesterol ve şeker seviyesini dengeleyerek, yüksek tansiyonu düşürür. Romatizmal hastalıkları önler, sinir sistemini ve hafızayı güçlendirir. Solunum yolu hastalıklarında da olumlu etki yapar.

Bu nedenle vatandaşlarımızı keten tohumlu pidemizi denemeye davet ediyoruz. Pidelerimiz bu Ramazan Ayı'nda küçük 50 kuruş ve büyük 1 lira olarak satılıyor” şeklinde konuştu.