BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

KESK'ten gözaltına tepki eylemi

KESK İzmir Şubesi önceki gün gözaltına alınan yöneticilerinin serbest bırakılması için oturma eylemi yaptı.

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İzmir Şubesi önceki gün gözaltına alınan yöneticilerinin serbest bırakılması için oturma eylemi yaptı.

Konak Meydanı Eski Sümerbank önünde, bugün saat 19.00 sıralarında, toplanan KESK'e bağlı yaklaşık 50 kişilik grup, 15 Haziran günü KESK MYK üyesi Akman Şimşek, SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt ve BES 1 Nolu Şube Yöneticisi Ahmet Danacıoğlu'nun gözaltına alınmalarını protesto etti. KESK İzmir Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan dönem sözcüsü BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, gözaltı ve tutuklamaların özellikle emekçilere saldırı yasalarınıın çıkacağı günlerde dikkatleri başka yöne çekmek için yapıldığını iddia etti. KESK'e yönelik geçen yıl gerçekleştirilen İzmir merkezli operasyonda tutuklanan arkadaşlarının ilk duruşmada serbest kaldığını belirten Sağlam, “BES İzmir Şubesi İşyeri Temsilcisi Meryem Çağı'ın tutuksuz yargılandığı halde memuriyetten men cezası verilerek hukuk dışı uygulamayla karşı karşıya kalmıştır” dedi.

Kamu görevlisi olan, ev ve iş yeri adresleri gibi her türlü kayıtları devletin ilgili kurumlarında bulunan KESK MYK üyesi Akman Şimşek, SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt ve BES 1 Nolu Şube Yöneticisi Ahmet Danacıoğlu'nun sabaha karşı yapılan operasyonlarla gözaltına alınmasının sadece ülkede korku ikliminin hakim kılınmak istendiğinin göstergesi olduğunu iddia eden Sağlam, “Sendika yöneticilerimiz teşhir edilerek topluma potansiyel suçlu gibi sunulmasının telafisi mümkün değildir. Siyasi iktidar bilmelidir ki, KESK demokrasi dışı bu uygulamalar karıyınzsında mücadelesinden geri adım adım katmayacaktır. Gözalıtındaki arkadaşladrımız hemen salıverilmelidir” dedi.
Basın açıklamısının ardından oturma eylemi yapan grup, bir süre ıslık ve alkışlarla uygulamaları protesto ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.