BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kerkük'te 'terör zanlısı' mahkumlar kaçtı

Irak'ın Kerkük kentindeki cezaevinden en az 17 mahkum kaçtı. Kentte güvenlik önlemleri artırılırken aramalar sürüyor.

Abone ol

Irak'ın Kerkük kentindeki cezaevinden en az 17 mahkum kaçtı.

Firariler arasında el-Kaide örgütü üyeleri ile Amerikan ve Irak askerlerine yönelik saldırılardan sorumlu bir Selefi gruba mensup kişiler bulunuyor.

Mahkumlar, gece saatlerinde küçük bir aralıktan aşağıya, birbirine bağladıkları battaniyelerle indiler. Mahkumların banyodaki havalandırma kafesini çıkararak kaçtıkları belirtildi.

Bir kaynak, hapishanedeki gardiyanların içine müsekkin yerleştirilmiş hurmalarla uyuşturulduğunu belirtti. Ancak Kerkük kent yönetiminden bir yetkili, olayda hapishane gardiyanlarının büyük ihmali olduğunu ve kaçışa destek sağladıklarını kaydetti.

Irak güvenlik güçleri halen kaçan mahkumları aramaya devam ediyor. Kerkük sokaklarında ek polis gücü devriye geziyor. Şimdiye dek bir sanık gözaltına alındı.

Kerkük'ün merkezindeki hapishanede bulunan mahkumlar, mahkemeye çıkmayı bekleyen zanlılardı; ancak aralarında cinayetten suçlu bulunan iki kişinin yer aldığı da kaydedildi.

Kerkük, Irak'ta bu hafta başlarında bombalı saldırılara hedef olan kentler arasındaydı ve ülke çapında düzenlenen eşgüdümlü saldırılarda en az 38 kişi hayatını kaybetti.