BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Kerkükte referandum erteleniyor

Irak Hükümeti, bu yıl yapılması planlanan tartışmalı Kerkük referandumunu 2008'e ertelemek için çalışmalara başladı.

Abone ol

Irak Hükümeti, bu yıl yapılması planlanan tartışmalı Kerkük referandumunu 2008 yılına ertelemek için çalışmalara başladı.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Irak Hükümeti, Kerkük ve diğer tartışmalı alanların durumunu normalleştirilmesini öngören anayasal sürecin 2008 yılına ertelenmesi için harekete geçti. Irak Bakanlar Kurulu, 140’ıncı Maddeyi Uygulama Komisyonu’nun ofislerinden, tazminat ödenecek Arap ailelerinin isim listesini isterken, Araplara verilecek tazminatın 2008 yılı bütçesinden aktarılacağı konusunda da bilgi verdi.

Irak Bakanlar Kurulu’nun, 140’ncı Madde Komisyonu’nun Kerkük, Xaneqin, Şexan ve Mendeli ofislerine gönderdiği yazılı talimatla, tazminat ödenecek Arap ailelerinin isim listesini istediği bildirildi. Talimatta, Araplara verilecek tazminatın, hükümetin 2008 yılı bütçesinden ödeneceği belirtilirken, bir süre önce Şuwan kasabasında dağıtılmaya başlanan tazminat ödenek formlarının dağıtımının da durdurulması istendiği kaydedildi.