BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Keriçsiz, Elif Şafakın peşinde

Avukat Kerinçsiz boş durmadı. Yazar Elif Şafak'ın beraat kararını temyize götürdü.

Abone ol

Yazar Elif Şafak (Sağlık), ''Baba ve Piç'' adlı romanında ''basın yoluyla Türklüğü aşağılamak'' suçundan hakkında açılan davada verilen beraat kararı, ''müşteki'' sıfatıyla davada yer alan Büyük Hukukçular Birliği Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz tarafından temyiz edildi.

Yargıtay'a gönderilmek üzere Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan temyiz dilekçesinde, Kerinçsiz'in davaya katılma yönündeki talebinin reddedilmesinin usule aykırı olduğu savunuldu.

MAHKEME BAĞIMSIZLIĞINA TERS

Ret kararının Yargıtay'ın bu konudaki ilke kararlarına da uygun olmadığı kaydedilen dilekçede şu görüşlere yer verildi: ''AB Karma Komisyon Eşbaşkanı Joost Lagendijk'ın ve birçok Avrupalı parlamenterin duruşma öncesinde mahkeme hakimi ve savcısını etkileyici beyanlarının yanı sıra adeta mütareke komiserleri gibi duruşmaya gelerek, mahkemeyi denetlercesine duruşmada hazır bulunmaları, mahkemenin bağımsızlığına ters düştüğü gibi hakimin objektif ve tarafsız karar vermesini de engellemektedir. Mahkeme hakiminin yabancıların pervasızca duruşmalara gelip, gizli denetim ve etkileme gayretlerinin önünü kesmesi gerekirken bu konudaki taleplerimizi reddetmesi bağımsız ve tarafsız mahkeme anlayışına uymamıştır.''

BERAAT İPTAL OLMALI

Dink hakkındaki davada verdiği kararın emsal olarak gösterildiği ve mahkemenin verdiği kararla Genel Kurul görüşüne ters düştüğünün de öne sürüldüğü dilekçede, Şafak hakkında verilen beraat kararının bozulması istenildi.