BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,12
ALTIN 2.466,71
HABER /  GÜNCEL

Kentsel dönüşüme protesto

Kartal'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, kentsel dönüşümü protesto etti.

Abone ol

Kartal'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, büyüşehir belediseninin uygulamaya koyduğu ``Kentsel Dönüşüm Plan ve Projeleri''ni protesto etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye'nin (İBB) oluşturduğu "Kentsel Dönüşüm Plan ve Projesi''ni protesto eden yaklaşık 100 kişi bu projelerle Türkiye'nin küresel sermayenin etkisi altına sokulmak istendiğini söylediler. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kartal temsilciliği ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İstanbul Çevre Konseyi, Uğur Mumcu Mahallesi Koruma Tanıtma ve Yaşatma Derneği (UM-DER), CHP, SHP ve DSP'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi parti temsilcilikleri Kartal Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla, dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelerin yok edilmek istendiğini iddia
ettiler.

"Çağdaş bilimsel planlama istiyoruz'', "Bizi yıkıntılara çadırlara mahkum ediyorlar'', "Barınma hakkı istiyoruz'', şeklinde pankartlar taşıyan grup, "Yuvamızı yıkanın yuvasını yıkarız'' sloganları attı. Grup adına konuşan, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu, ``Kentsel dönüşüm adı altında Anadolu Yakası'ndan Yakacık Hürriyet Mahallesi, Maltepe Başıbüyük, Gülsuyu gibi yerleşim yerlerinin yıkılmak istendiğini biliyoruz. Bu projeyle milyonlarca dolar çöpe atılıyor.

Dönüşüm adı altında kültürel, tarihi, soyal değerler tehdit altında bırakılıyor, ülkemizin kaynakları küresel  sermayeye peşkeş çekilmek isteniyor. AKP Hükümeti, depremleri bahane ederek yaşam konutlarını, yine devlet
gücünü kullanarak yabancı sermayeye vermek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz'' dedi.

TMMOB Kartal Şube Başkanı Osman Güdü'de, "Bizler bu kentte, bu beldede yaşayan yurttaşlar olarak geleceğimizi ipotek altına alan Dönüşüm' anlayışının terk edilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Haber: Gökhan Karakaş
Kaynak: www.milliyet.com.tr