BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Kene ajanları sıkı takipte!

Bolu’nun Gerede İlçesi’nde kamp yapan İsrailli kadın turistlerin çevresi sıkı koruma altında.

Abone ol

Bolu"nun Gerede İlçesi"nde kamp yapan İsrailli kadın turistlerle ilgili Milli Gazete"nin manşete taşıdığı “Kene ajanları” komplo teorisinin ardından güvenlik güçleri bölgede güvenlik tedbirleri aldı.

İsrail"den Geographical Tours ve Türkiye"den Pastoral Turizm Equinox Travel şirketleri tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen, Uluslararası “Queen Of The Desert” organizasyonu etkinliklerine, İsrail"den 600 kadın başvurdu. 16 Mayıs- 14 Ağustos tarihleri arasında İsrail"den 50"şer kişilik gruplar halinde Türkiye"ye gelen kadınlar, Gerede, Safranbolu, Amasra, Cide, Pınarbaşı ve Ilgaz rotasında arazi araçlarıyla turlara katılarak, kamp yapıyor.

İsrailli turistlerle ilgili “kadınların İsrailli askerler” ve “keneleri İsrailli kadınların bıraktığı”na dair iddiaların ortaya atılması üzerine, Bolu Valiliği tarafından bölgede koruma önlemleri artırıldı. Sivil polisler, kampta sabaha kadar nöbet tutarken, jandarma da kamp güzergahlarında çeşitli güvenlik tedbirleri aldı.

KADINLARIN HABERİ YOK

Pastoral Turizm Equinox Travel şirketinin sahibi Ümit Işın, iddialardan İsrailli turistlerin haberi olmadığını belirterek, haberdar olmamaları için de büyük çaba sarfettiklerini söyledi. Işın, “Bu iddialardan dolayı yaşayacakları bir endişe ile etkinliğin sona ermesi kaçınılmaz. Bizler de haberleri olmaması için çaba harcıyoruz. Zaten zor bir dönemden geçen ülke turizmi, bu tür asılsız iddialarla daha çok yıpratılıyor” diye konuştu.