BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.446,94
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kendi kendini silen kağıt

Xerox, üzerindeki bilgileri kendi kendine silen deneysel bir kağıt geliştirdiğini açıkladı.

Abone ol

 Xerox'tan yapılan açıklamaya göre, kağıt üzerine basılı görüntü ve bilgilerin 16-24 saat içinde kaybolmasına ve aynı kağıdın tekrar tekrar kullanılmasına imkan veren bir teknoloji keşfettiğini ve patent başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Xerox'un Kanada'daki AR-GE Merkezi ve Palo Alto'daki ünlü PARC AR-GE Merkezinin ortak buluşu ile yakın gelecekte kağıtların kısa süreli bilgi vermek üzere basılması ve aynı kağıdın tekrar tekrar kullanılabilmesi mümkün olacak.

Xerox, silinebilir kağıt adını verdiği ve halen geliştirilme aşamasında olan bu buluşu için patent başvurusunda bulundu. Xerox bilim adamları hali hazırda, farklı dalga boylarındaki ışıkları yazma kaynağı olarak kullanan prototip bir yazıcı geliştirdiler. Mevcut geliştirilen teknoloji, basılmış yazı ve görüntülerin zaman içinde doğal olarak kaybolmasını veya istenirse belli bir ısı seviyesinde anında ortadan kaldırılabilmesine imkan veriyor.

Açıklamada, ''Silinebilir kağıt teknolojisine, Xerox'un sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile çevreye duyarlı yeşil ürünler elde etmeye yönelik yıllardır yaptığı yatırımlar sonucu ulaşıldı. Xerox geliştirdiği yeni teknolojiler ile ürünlerinin daha az atık madde üretmesi, daha az enerji kullanması ve daha az kağıt kullanmasını sağlamaya çalışıyor'' denildi.