BIST 9.777
DOLAR 34,17
EURO 38,17
ALTIN 2.906,41

Kendi kanınızla güzellik bulun!

Kendi kanınızla güzellik bulun!

Platelet rich plazma’, bilinen adıyla ‘prp tedavisi’, bugünlerde çok moda. yöntem son olarak yeni albümü için çektirdiği fotoğraflarla güzelliğinden diriliğinden söz ettiren ayşegül aldinç ile gündeme geldi. sanatçı 48 yaşında ancak görüntüsü hiç de öyle söylemiyor....

Kendi kanınızla güzellik bulun!

Platelet Rich Plazma’, bilinen adıyla ‘PRP tedavisi’, bugünlerde çok moda. Yöntem son olarak yeni albümü için çektirdiği fotoğraflarla güzelliğinden diriliğinden söz ettiren Ayşegül Aldinç ile gündeme geldi. Sanatçı 48 yaşında ancak görüntüsü hiç de öyle söylemiyor.

Kendi kanınızla güzellik bulun!

Hürriyet'ten Çiğdem İşler'in köşesine taşıdığı PRP, “Trombositten zengin plazma” anlamına geliyor. Trombositler, doku iyileşmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rolü bulunan kan hücreleri. Önemli protein ürünleri ve bağ dokusu faktörleri içeriyor.

Kendi kanınızla güzellik bulun!

Yaralanmış bir bölgeye enjekte edildiğinde, hızla iyileşme sürecini başlatarak doku yenilenmesini uyarıyor. Bu tedavi sayesinde cilt lekelerinin hafifletilmesi , sivilcelerle izlerinin giderilmesi, cildin daha gergin, canlı ve parlak görünmesi mümkün.

Kendi kanınızla güzellik bulun!

Peki yöntem nasıl uygulanıyor? Önce hastanın kendi kanı steril bir ortamda alınıyor. Özel bir santrifüj cihazında yüksek hızda ve belli sürelerde döndürülüyor. Santrifüj edilen kan, bazı ayraçlar sayesinde ayrıştırılıyor. Kanın alyuvarlar ve akyuvarlar gibi şekilli elemanları dibe çökerken, trombositten zengin bölümü ayrıştırılıyor. Trombositten zengin bu plazma özel bir işlemle alınıyor ve tedavi edilecek bölgeye mikro enjeksiyonlar yoluyla enjekte ediliyor. İşlem yaklaşık 30 dk. sürüyor. Kişi seansın hemen ardından normal hayatına geri dönebiliyor.