BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kendi belgeleri bile yalanladı

Ermeni çetelerinin Doğu Anadolu'da yaptığı katliamları anlatan belgelerden oluşan ''Kızıl Kitap'', piyasada.

Abone ol

Kaynak Yayınları Genel Müdürü Osman Bilge Kuruca, Galatasaray'da
bulunan yayınevinde düzenlediği basın toplantısında, ''Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı Büyük Proje 2006'' kapsamında 3. kitabı yayınladıklarını söyledi.

Kuruca, ''Kızıl Kitap'taki belgelerin, Azerbaycan kaynaklı olduğunu ve Sovyetler Birliği Komünist Partisi bünyesindeki Marksizm-Leninizm Enstitüsü Merkez Parti Arşivi olan ''Rusya Toplumsal-Siyasal Tarih Devlet Arşivi''nde yer aldığını bildirdi. ''Mavi yalanlara karşı, biz dünya kamuoyuna kırmızı gerçekleri sunuyoruz'' diyen Kuruca, İngilizlerin Mavi kitabının 1. Dünya Savaşı sırasında psikolojik amaçla çıkarıldığını ve gerçeklerle ilgisi bulunmadığını kaydetti. Kuruca, ''İstanbul Üniversitesi İnkılap Tarih
Enstitüsü araştırma görevlisi ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek tarafından Rusya'daki arşivlerden ilk kez elde edilen belgelerden oluşan kitabın'' daha sonra 6 dile çevrilerek dağıtımının yapılacağını bildirdi.

Azerbaycan Musavvat Hükümeti ve Bakü Doğu Haklar Kurultayı'nın resmi belgelerinden oluşan kitapta, ''Kars ve çevresinde Ermeni çetelerce Türklere karşı yapılan katliamlar ve yıkılan 48 köyün listesine'' yer veriliyor. Ayrıca, Ermenilerin, Kars'tan 40 bin, ''Sürmeli ve Eçmiadzin'' ilçelerinden ise 450 bin Müslüman'a uyguladığı tehcir belgelerle anlatılıyor.