BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

KENAN EVREN’İN YARGILANDIĞI 13. DURUŞMA BAŞLADI

12 Eylül döneminin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı 12 Eylül davasının 13. duru...

Abone ol

12 Eylül döneminin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı 12 Eylül davasının 13. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.
Sanıkların katılmadığı duruşmada sanık avukatları ve müdahillik başvuruları kabul edilen bazı gerçek kişilerle TBMM, Başbakanlık, MHP, DİSK gibi tüzel kişilerin avukatları katılıyor. Mahkeme heyetinin kararıyla, CMK’nın 219. maddesi uyarınca duruşmanın teknik araçlarla kayda alınacak.
12 Eylül davasının 13. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken sivil toplum örgütleri de adliye önünde basın açıklaması yaptı.
Ankara Adliyesi önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve sendikaların temsilcileri "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, 12 Eylül döneminde gözaltına alınmasın ardından kaybolan Cemil Kırbayır’ın bir süre önce vefat eden annesi Berfo Ana anılarak "Ruhumuzda ve bilincimizde yaşayacak" denildi.
12 Eylül mahkemelerinin kararların meşru olmadığı vurgulanarak sonuçlarının ortadan kaldırılması istendi. Açıklamaya Berfo Ana’nın yakınları da destek verdi.
(İHA)