BIST 9.351
DOLAR 34,21
EURO 37,92
ALTIN 2.928,28

Kemik tarlasında Türk mucizesi

Kemik tarlasında Türk mucizesi

Somali'nin başkenti mogadişu'da yaklaşık 20 yıldır mezbaha alanı olarak kullanılan kemik ve hayvan artıklarıyla kaplı 12 dönümlük alan, başbakan recep tayyip erdoğan'ın talimatıyla türk kızılayı tarafından temizlendi.

Kemik tarlasında Türk mucizesi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yaklaşık 20 yıldır mezbaha alanı olarak kullanılan kemik ve hayvan artıklarıyla kaplı 12 dönümlük alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk Kızılayı tarafından temizlendi.

Kemik tarlasında Türk mucizesi

Bir kısmı Türk Kızılayı Kızılay Stadyumu olarak düzenlenen alanda ilk maç Kızılay'ın Hayat-Cezire kampında kalanlar ile sahanın bulunduğu Wadajir ilçesindeki gençler arasında oynandı.

Kemik tarlasında Türk mucizesi

Türk Kızılayı Delagasyon Başkanı Hayrettin Gürova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu arazinin yaklaşık 25 yıldır halk sağlığını tehdit eden, kemik yığınları ve hayvan atıklarıyla dolu, bu amaçla kullanılan bir arazi olduğunu, bu alanda Somalili çocukların maalesef hangi sağlıksız şartlarda olduklarının farkında olmaksızın kemik yığınlarında et arayarak, buldukları et parçalarıyla da kendilerine gelir elde ederek yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

Kemik tarlasında Türk mucizesi

Arazinin, hemen yakınındaki bir ilkokul ile 8 kilometrekare çaplı bir alanı kokusuyla ve mikrobuyla tehdit ettiğini ifade eden Gürova, “Sayın Başbakanımızın ziyaretinde kendisinin de iletmiş olduğu üzere 'Derhal buraya lütfen müdahale edelim' talebiyle Türk Kızılayı görevi gereği böyle bir insan sağlığını tehdit eden bu araziye müdahale etme kararı aldı” dedi.