BIST 9.613
DOLAR 33,99
EURO 37,85
ALTIN 2.826,16
HABER /  GÜNCEL

Kemal Gürüz'ün dediğine bakın

28 Şubat post modern darbesinin üniversite ayağının mimarı olmakla suçlanan Kemal Gürüz'ün savunması şaşırttı.

Abone ol

28 Şubat soruşturmasında tutuklanan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün, kendisini sorgulayan hakime, "Ben Demokrat Partili aileden geliyorum, bu nedenle birçok şeyden mahrum kaldım, vicdanınıza sığınıyorum" diyerek salıverilmesini istediği ortaya çıktı.

Sabah'ın Gürüz'ün şunları söylediği kaydedildi: "Emekli olduktan sonra hiç YÖK'e gitmedim. Benim yerim yurdum bellidir. 3 yıl önce evim de aranmıştır. İlk defa bir yargıç karşısına çıkıyorum. İlk defa bu şekilde tutuklama istemiyle buraya geliyorum. Vicdanınıza sığınıyorum."

FİŞLEME MERKEZİ GÜRÜZ'ÜN DÖNEMİNDE KURULMUŞTU

Yüksek Öğretim Kurumu’nda (YÖK) 28 Şubat sürecinin son izi olan “Toplumsal Faaliyet Birimi” geçtiğimiz aylarda kaldırılmıştı. YÖK Başkanlığı, 29 Şubat 2012'de “İrtica ile Mücadele” konusunda alınan kararları üniversitelere bildiren “Toplumsal Faaliyet Birimi”ni kaldırdı.

“Toplumsal Faaliyet Birimi”, 14 yıl önce Kemal Gürüz'ün başkanlığı döneminde kurulmuştu.Bu birim, akademisyenlenin atama ve terfi süreçlerini idelojik gerekçelerle yönlendirdiği, bir nevi fişleme yaptığı iddiasıyla tartışmaların odağındaydı.

ORDU GÖREVE PANKARTINI O MU HAZIRLAMIŞTI?

28 Şubat sürecinde Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanlığı’nı yürüten Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, 2003’te yapılan ve ‘Ordu Göreve’ pankartının açıldığı mitingin Kemal Gürüz tarafından tertip edildiğini öne sürmüştü. 2003’te yapılan ve ‘Ordu Göreve’ pankartının açıldığı mitinge göndermede bulunan Hatipoğlu, şöyle konuşmuştu:

“Darbeci ve Ergenekoncu deniliyor ya onların organize ettiği mitingler hatırlanacaktır. Bunlardan 25 Ekim 2003’te ‘Ordu Göreve’ pankartının açıldığı miting halen belleklerdedir. Ardından diğer toplantılar geldi. Tabii bu, bir başlangıçtı. Kemal Gürüz, Ankara Üniversitesi’ne o mitingi görev olarak verdi. Şimdi ‘O mitinge sade vatandaş olarak katıldım’ diyor. Ama hakikatinde o miting kendi talebi ile yapıldı. Anılan miting için dönemin Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras’a talimat verdi. Normalde YÖK, bu tür mitingler tertip edemiyor. Hatırlıyorum o miting için rektörler öğretim üyelerine araba tahsis etti. Yani üniversitelerde hiç görülmemiş bir şeydi. Çünkü genelde üniversiteler, öğretim üyelerinin mitinglere katılmamaları için teşvik ederdi. Ama bu dönemde katılmaları için teşvik etti."