BIST 10.720
DOLAR 32,57
EURO 35,27
ALTIN 2.466,91
HABER /  GÜNCEL

Kedileri az daha çorba yapacaklardı

Yüzen, uçan, sürünen her şeyi mideye indiriyorlar. Çin'de 300 kedi katliamı son anda engellendi.

Abone ol

Çin'in en büyük kenti Şanghay'da zenginlerin sofrasında yemek olmayı bekleyen 300 kedi hayvanseverler tarafından son anda kurtarıldı.

Shanghai Daily gazetesinin haberine göre, Çin'in özellikle güney bölgelerinde lezzetinden dolayı diğer etlerden daha pahalı olan ve dolayısıyla pahalı restoranlarda servis edilen kediler, Şanghay'da bir depoda bambu kafeslere kapatılmış halde bulundu.

Gazete, gönüllü hayvan hakları savunucularının yaptığı baskınla son anda çorba malzemesi olmaktan kurtarılan kedilerin son derece kötü koşullarda tutulduğunu yazdı.

Hayvanların küçük kafeslere üst üste yığıldığı için yara bere içinde olduğunu ve bazılarının havasızlıktan öldüğünü belirten gazete, kedilerin hayvanseverlere dağıtılacağını belirtirken, kedilerin sahibi olduğu ifade edilen lokanta sahibi Yang Baoguo ise baskını yapan kişilere karşı dava açacağını söyledi.

Yang, lokantalara satılmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerindeki sokaklardan toplanan kedilerin her biri için 50 yuan (7 dolar) ödediğini belirterek, parasını yasal yollardan tazmin edeceğini kaydetti. Shanghai Daily, lokanta sahibinin şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındığını ancak hayvanları koruyan bir yasa bulunmaması nedeniyle birkaç saat sonra serbest bırakıldığını yazdı.

Çin'de kedi toplayıcılarına karşı ancak, ele geçirilen kedinin sahipli olduğunun kanıtlanması halinde yasal işlem yapılabiliyor. Gazete ayrıca, hayvansever derneği adı altında faaliyet gösteren birçok kişinin kedileri lüks lokantalara sattığını belirtti. Shanghai Daily'e göre, Güney Çin'de sırtı cennete dönük olup da yürüyen, yüzen, sürünen veya uçan her şey yenilebiliyor.