BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Kedi çişi yüzünden hapse girdi

Aslında o bir hırsızdı ama hapse girmesine kedi çişi neden oldu

Abone ol

Florida Eyaleti’nde Wal-Mart’tan ufak tefek mallar çalarken yakalanan bir kadının çantasında bulunan "kurutulmuş kedi idrarı"nın uyuşturucu sanılması üzerine 50 gün hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay 15 Ağustos’ta Brandon’daki Wal-Mart mağazasında başladı. Bazı malların parasını ödemeden çıkarken yakalanan Cynthia Lynn Hunter’ın üzerinde yapılan aramada, çantasında küçük bir şişe içinde bulunan sarımtırak toz şüpheli görüldü.

Güvenlik görevlilerinin yaptığı test sonucunda tozun bağımlılık yaratan "metil amfetamin" olduğu anlaşıldı. Bu madde, uyuşturucu kapsamına giriyor ve yasadışı satılıyor.

Cynthia Hunter (38), test sonucuna karşı çıkarak tozun oğlunun okul ödevi için kullanacağı "kurutulmuş kedi idrarı" olduğunu ve bir arkadaşı tarafından veterinerden alındığını ısrarla söyledi.

Ama ona inanmadılar ve mahkemede hapis cezası verildi. Daha sonra yapılan testlerde tozun gerçekten kurutulmuş kedi idrarı olduğu anlaşılınca geçen perşembe günü Hunter serbest bırakıldı.

Hunter, 50 gün boşu boşuna hapis yatmış, bu arada işinden atılmış, sevgilisi tarafından terk edilmiş ve çocuklarının da güvenini kaybetmişti. Wal-Mart’tan bira, iç çamaşırı ve mikser hırsızlığı suçlamasını kabul eden Hunter, bununla birlikte uyuşturucu suçundan haksız yere hapse attıkları için polise tazminat davası açacak.