BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

KCK operasyonunda şok gözaltı

KCK operasyonunda ikinci dalga İstanbul'a vurdu.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında ikinci operasyon yapılıyor.

Gözaltına alınanlar arasında BDP Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı da var.

70'e yakın zanlının gözaltına alınacağı belirtilen KCK soruşturmasının ilk operasyonlarında 110 şüpheli gözaltına alınmış 96'sı tutuklanmıştı.

KCK'ya yönelik İstanbul'da başlatılan soruşturma sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan ilk operasyonun ardından ikinci operasyon bugün yapılıyor. İstanbul başta olmak üzere çeşitli illede başlatılan operasyon kapsamında 70'e yakın şüphelinin gözaltına alınacağı kaydedildi.

110 kişinin gözaltına alındığı ilk operasyonda 96 şüpheli tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında KCK içindeki hiyerarşide Murat Karayılan'dan sonra gelen 3 kişilik 'KCK yürütme kurulu' üyesi olduğu belirtilen Kudbettin Yazbaşı'nın da olduğu belirtilmişti. Şüpheli Yazbaşı'nın, Murat Karayılan'dan gelen talimatları örgütün İstanbul yapılanmasına ilettiği sık sık da Kandil'e de gittiği kaydedilmişti.

BDP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ PROF. DR. ERSANLI DA GÖZALTINDA

KCK operasyonları adı altında "Başbakan'ın hedef göstermesi nedeniyle hala gözaltıların sürdüğünü" savunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah İstanbul'da operasyonlar yapıldığını ve bir çok kişinin gözaltına alındığını söyledi.

BDP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da Datça'daki evinde gözaltına alındığını iddia eden Demirtaş, "Sayın Ersanlı genel merkezimizdeki anayasa hazırlık komisyonu üyemiz. Türkiye'nin yeni anayasasını yapma sürecinde aktif rol üstlenmiş akademisyenlerden birisi. Bu koşulların demokratik olduğunu ifade ediyorlar ve bizim komisyon üyemiz gözaltına alınıyor" dedi.Bütün tutuklularla birlikte sayın Ersanlı'nın da derhal serbest bırakılmasını beklediklerini belirten Demirtaş, "Bu hukuksuzluğa, ciddiyetsizliğe, ahlaksızlığa artık 'dur' diyoruz. Biz Hükümetin hukuku değil evrensel hukuk işlesin diyoruz. Bu süreç işlerse kimse Türkiye'de sağlıklı bir anayasa sürecinin yürüdüğünden veya yürüyebileceğinden söz edemez. Bu koşullarda anayasayı tartışmak giderek imkansız hale geliyor" diye konuştu.

Meselinin "çok kritik" olduğunu ve anayasa çalışmalarını doğrudan etkileyeceğini söyleyen Demirtaş, "Bu tutuklamalar, gözaltılar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır" dedi.