BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,09
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kazan'ın minikleri rakip tanımıyor

Ankara'da düzenlenen 11-15 yaş Minikler Güreş Ligi müsabakalarında rakiplerini yenen Kazan Belediye Spor güreşçileri finallere katılmaya hak kazandı.

Abone ol

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11-15 yaş minikler güreş ligi müsabakalarında tüm rakiplerini yenen Kazan Belediye Spor güreşçileri finallere katılmaya hak kazandı.

Ankara genelinde toplam 9 takımın katıldığı, A ve B olmak üzere iki grup halinde yapılan müsabakalarda Kazanlı minik güreşçiler A grubunda mücadele ettikleri Yaşardoğu Güreş Kulübü, Keçiören Belediyesi Güreş Takımı ve Kızılcahamam Güreş Takımını topladığı 20 puanla geride bırakarak grubunda 1. olmayı başardı.

Dört haftadan beri devam eden karşılaşmalarda grubunda birinci olan Kazan Belediye Spor’un minik güreşçileri, 1-2 Mayıs’ta Yaşar Doğu Güreş Salonu’nda yapılacak olan finallere katılacak.

Güreş takımı antrenörü ve milli sporcu Selahattin Sağan çeşitli yaş gruplarında beş yıldır takım halinde Ankara Şampiyonu olduklarını belirterek, “Amacımız Türkiye Şampiyonasına ve milli takıma sporcu göndermek” dedi.

Belediye ve kulüp başkanı Lokman Ertürk de ata sporu güreşe özel önem verdiklerini belirterek, “Gençlerimizin sporla uğraşmaları onları hem bedenen hem de ruhen zinde tutarak daha başarılı olmalarını, başarılı oldukça da kendilerine daha çok güven duymalarını sağlıyor. Spor ile ilgilendikleri için zararlı alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. Onların başarıları bizleri Türk sporunun geleceği adına umutlandırıyor. Gençlerimizin arasından yeni Yaşar Doğular, Ahmet Ayıklar, Hamza Yerlikayalar, Celal Atikler çıkmasını bekliyorum. Başta çocuklarımızın başarısında büyük emekleri olan güreş hocalarımız Selahattin Sağan ve Mustafa Albayrak olmak üzere, tüm güreş takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. ” şeklinde konuştu.