BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Kazananı SOL belirleyecek

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde maçın kaderini sol kanat belirleyecek. Neden mi?

Abone ol

Sezonun ilk derbisine Ali Sami Yen Stadı'nda çıkacak olan Galatasaray ve Beşiktaş mücadelesinde maçın kilidi sol kanat çözecek...

İlk derbi öncesi G.Saray ve Beşiktaş masaya yatırıldı: 1. Cimbom soldan atıyor, Kartal soldan yiyor. 2. G.Saray ölü top özürlü, Beşiktaş göbekten üretken. 3. Arda orta kralı, Kleberson ıskacı 4. Song ve Koray top hırsızı

Aslında iki takımın en güçlü bölgeleri kanatları. G.Saray 38, Beşiktaş 37 isabetli orta ile bu alanda ligde ilk ikideler. Cimbom 10 golün 5’ini (4’ü soldan), Beşiktaş ise 2’sini kanatlardan attı. Yani Cimbom’un Arda’nın oynadığı solu hücumda çok güçlü. İlginçtir Beşiktaş, en çok golü CSKA Sofya maçına dek Baki’nin görev yaptığı soldan (3) yedi. Yani Tigana’nın takımının yanları hem güçlü, hem yaralı.

Kartal’ın gole gittiği kritik bölge ise göbek. Siyah-beyazlılar 9 golün 5’ine dikine oynayarak ulaştı. Delgado veya Ricardinho patentli, Tomas-Song ikilisinin arasına atılacak ara paslar Cimbom’un kaderini belirleyecek.

Beşiktaş’ın iki oyun kurucusu kanatları da çok etkili kullanabiliyor. G.Saray’ın bir diğer yumuşak karnı ise ölü toplar. Mondi, 2 korner, 1 frikik ve serbest vuruş organizasyonundan bir gol yedi. Buna karşılık Beşiktaş 1 ölü top (korner) golü atabildi. İlginç olan iki dev de, ölü topları fazla iyi kullanamıyor. Üstelik 1 ayda G.Saray 3, Beşiktaş 2 penaltı kaçırdı.