BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Kazakları çıldırtan komedyen

Kazak gazetecisi tiplemesi ile Kazakları alaya alan Batılı komedyen Cohen Kazakları delirtti.

Abone ol

Kazak komedyen Jantemir Baymuhambetov, Kazak gazetecisi tiplemesi ile Kazakları alaya alan Batılı komedyen Sasha Baron Cohen'i kendi silahı ile vurmaya hazırlanıyor.

Almatı'da konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kazak komedyen Baymuhambetov, Cohen'in filminin Londra'daki galasını gördüğünü ve bütün filmi kare kare izlediğini belirterek, filmde alay noktalarının ''oldukça basit, gerçeklerden uzak ve tutarsız olduğunu'' savundu.

''Buna kendi yöntemi ile cevap vermenin çok kolay olduğunu'' belirten Baymuhambetov, Cohen'in ''komedyen kimliği ile Avrupa sahnesinde sıkıştırılmasının en iyi yol olduğunu ve bunun çok kolay olacağını'' kaydetti.

Kazakistan'da ''Jantik'' sahne adı ile tanınan Jantemir Baymuhambetov, sahneye Cohen'in kullandığı Kazak gazeteci Bogat'ın ağabeyi rolü ile çıkıp, Cohen'e ''Gel şimdi yaptığın filmin devamını da çekelim ve beraber oynayalım. Sen o tiplediğin Bogat'ı istediğin gibi oyna, ben de Bogat'ın ağabeyi rolünü oynayayım. Ben kendi ülkemin, halkımın gerçeğini oynayacağım sen de bildiğin gibi oyna'' diyeceğini söyledi.

Jantemir Baymuhambetov, filmde ''Jantemir'' adını ve ''Cohen'' soyadını kullanacağını, ''herhalde Cohen'in, Bogat Kazak adını kullanırken kendi soyadı Cohen'in kullanılmasından kaçınmayacağını'' kaydetti.