BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri in beslenme şekli belirlenecek

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, SB'nın başlattığı bir çalışma ile Kayseri'de vatandaşların beslenme şeklinin tespit edileceğini bildirdi.

Abone ol

Çetinkara, fast food tarzı yiyecekler yüzünden çocukların obezite tehdidi altında olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın bu çalışma ile ilgili olarak, 81 ilin sağlık müdürlüğüne yazı gönderdiğini ve Kayseri'de hazırlıkların tamamlandığını bildiren Kadir Çetinkara, "Kayseri'de ekipler belirlendi. 20'ye yakın personel bu araştırma için sahada çalışacak. Ekibin içinde doktor, hemşire, ebe, diyetisyen ve sağlık memuru bulunacak" dedi.

Toplumun sağlıklı beslenme durumunun tespit edileceğini söyleyen Kadir Çetinkara, fiziksel aktivite düzeyinin de belirleneceğinin altını çizerek, "Sahaya inecek olan ekibimiz, vatandaşlarla birebir görüşecek. Görüşmelerde kan ve idrar numuneleri alınacak. Vatandaşların vücut ağırlıkları, boy uzunlukları tespit edilecek" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile başlatılan araştırma da veri analizi yapılacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, "Veri analizleri yapıldıktan sonra toplumun sağlıklı beslenip beslenemediği ortaya çıkarılacak. Bunun neticesinde ise tedavi yönleri belirlenerek ona göre hareket edilecek" dedi.

"DOĞRU BESLENME FARKLI BİR ŞEY"
Beslenmenin çok önemli olduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, "Açlığımızı gidermek için bir şeyler atıştırmak doğru beslenme değildir" ifadesinde bulunarak, insan bedeninin belli oranda kaloriye ve enerji verici gıdalara ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bir çok kişinin sadece karnını doyurmak için yemek yediğini söyleyen Kadir Çetinkara, "Doğru beslenme çok farklı bir şeydir" diyerek, "Çocuklarımız dahi içinde ne olduğu belli olmayan besinlerle besleniyor. Daha çok fast food tarzı yiyeceklerle besleniyorlar. Bu tür yiyecekler, çocukları obezite tehdidi altında bulunduruyor. O nedenle doğru beslenmenin topluma kazandırılması gerekiyor" dedi.