BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.428,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de Yaz Spor Okulları açıldı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 72. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ile yaz spor okullarının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Abone ol

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu, Baro Başkanı Ali Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan ile çok sayıda vatandaş ile sporcu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan, gençlerin ve çocukların, yaz tatillerini dopdolu bir programla geçirmelerini temenni etti.

Şahan, "Çocuklarımızın yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmelerini istiyoruz. Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 72. yılına denk gelen bu yılki yaz spor okulları döneminin iyi geçmesini umuyoruz. İl Müdürlüğü olarak, 26 branşta ve 23 tesiste yaz spor okulu faaliyetlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan'ın konuşmasının ardından konuşan Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu, gençlerin ve çocukların, sağlıksız internet kafelerden uzaklaşarak, spor yapmayı tercih etmelerinin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Gençlerimiz ve çocuklarımız, kendilerini zinde hissedip hayattan daha fazla keyif alabilmeleri için sporu seçtiler. Spor yapan gençlerimiz ve çocuklarımız, gelecek eğitim ve öğretim yılına da çok daha sağlıklı gireceklerinden şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

Yaz Spor Okulları'nın açılış törenine, Kayserili milli basketbolcu Fatih Solak, Muay Tai, Kung-Fu ve Kick Boks dallarında Dünya Şampiyonluğu bulunan Kiraz Şahin, milli boksör Yusuf Açık, milli okçular Demir Elmaağaçlı, Oğuz Kayalp ve Kaan Büyükmıhçı'da katılarak, törene destek verdi.

Konuşmaların ardından yaz spor okullarına devam eden çocuklar ve gençler, çeşitli branşlar da düzenledikleri gösteriler ile beğeni topladı.
Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu karete ve tekvando gösterileri büyük ilgi toplarken, milli okçuların hedefi bulan atışları da salondan büyük alkış aldı.