Kayseri'de bazı işletmeler ise artık evlere telefonla ''kete'' servisi de yapıyor.
Abone olKayseri'de ev hanımlarının işlettiği, kete, börek, pasta, mantı, yaprak sarması gibi ev yemekleri ve tatlıların üretildiği işyerlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bazı işletmeler ise artık evlere telefonla ''kete'' servisi de yapıyor.
Bir çörek çeşidi olan kete, kat kat açılmış hamurun içerisine yağ katılıp fırında pişirilerek yapılıyor. Kayseri'de 6 yıldan beri kete, börek, baklava üretimi yapan Kay-Bak adlı işletmenin sahibi olan Kifayet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev yemekleri ve tatlıları yaptıklarını, üretimde zeytinyağı kullandıkları ve kaliteyi bozmadıkları için müşteri sayısının her geçen gün arttığını, hamınların çalıştırdığı işletme sayısının 100'e ulaştığını ifade etti. Ürünleri içerisinde en çok kete satışı yapıldığını ve artık evlere telefonla kete götürdüklerini belirten Çelik, şunları söyledi:
''Hanımlar, komşularıyla yaptıkları sabah kahvaltıları ve oturmaları için bize telefonla kete siparişi veriyor. Özel aracımızla keteleri en kısa süre içerisinde evlere götürüp teslim ediyoruz. Ketenin tanesini 50 Yeni kuruşa sattığımız için, en çok kete siparişi alıyoruz. Ketelerimizin üretiminde asla sanayi tipi yağ kullanmıyoruz. Yaptığımız keteler, tıpkı evlerde pişirilen ketelerin lezzetinde oluyor.''
Kifayet Çelik, kete dışında su böreği, yağlama, baklava, kuru pasta çeşitleri de ürettiklerini ifade ederken, ''İşyerimizde 24 saat kete bulunuyor. Bu nedenle bezen hava alanından ve otobüs terminalinden bile yolculardan sipariş alıyoruz. Kargoyla da kete gönderdiğimiz oluyor. Gurbetçilerimiz de çalıştığı ülkelere dönerken kete götürüyor'' diye konuştu. Çelik, evlere kete siparişlerinde, en az 10 kete talebinin yerine getirildiğini kaydetti. Bu arada kete, Kayseri kültürüyle iyiden özdeşleşmiş bulunuyor. Kayseri'de ev hanımları için ''Kadınların derdi kete ile kek'', işadamları için de ''Erkeklerin derdi senet ile çek'' deyimi kullanıyor.