BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,11
ALTIN 2.464,83
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kayseri'de 3. üniversite seferberliği!

Kayseri'de üçüncü üniversite adımları atılmaya başandı. Bu yolda çalışmalarını sürdüren Boydak bu konuda düşüncelerini bakın nasıl dile getirdi..

Abone ol

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından kurulan Nuh Naci Yazgan Üniversitesine hem Boydak Holding hem de kişisel olarak yardımda bulunacağını belirterek, KAYSO üyelerinin de üniversiteye destek olmasını istedi.  

Boydak, yaptığı açıklamada, Kayseri'de eğitim alanında bir devrim yaşandığını, 1978 yılında kurulan Erciyes Üniversitesinden sonra Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan Melikşah Üniversitesinin de hayırseverlerin desteğiyle geçen yıl eğitim öğretime açıldığını söyledi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesinin, kentin üçüncü üniversitesi olduğunu belirten Boydak, şunları anlattı:

''Geçen yıl bir hareketimizle Melikşah Üniversitesini hayata geçirdik. Şimdi sanayicilerimizden beklentim, bir hamle daha yaparak Nuh Naci Yazgan Üniversitesini de hayata geçirmeleridir. Melikşah Üniversitesine destek olduk, buraya da destek olmak zorundayız. Bizim Boydak Holding olarak desteğimiz olacak. İnşallah meclis üyelerimizden de destek bekliyorum. Oraya bir rakam, miktar sözü verdim. İnşallah beni mahçup etmezler. Üyelerimizden de rica ediyorum, gönüllerinden kopanı versinler ama bu vakıf yöneticilerini de mutlu edecek bir rakam olsun.

Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı, 40-50 yıldır gariban birçok insanı okutmuş, yöneticileri de eşraftan ağabeylerimizdir. Buraya kesinlikle destek istiyorum. Ben şahsen de yardımda bulunacağım.''