Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, ilginç hikayelerin yer aldığı 'Anılarla yaşamak' adlı kitabını tanıttı.
Abone olRenkli kişiliği ile tanınan Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, 30 yıllık meslek hayatında başından geçen ilginç hikayelerin yer aldığı 'Anılarla yaşamak' adlı kitabını tanıttı. Birbirinden ilginç yüzlerce anının yer aldığı kitabı okuyanlar 'Bu kadarı da pes doğrusu' demeden edemiyor.
Şiir ve müziğe olan tutkusu ile tanınan Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, 30 yıllık meslek hayatı süresince başından geçen sıra dışı anılarını kaleme aldığı 'Anılarla yaşamak' adlı kitabında topladı. Şahin, sanattan edebiyata, müzikten toplumbilimine kadar pek çok ilginç bilgi notlarını serpiştirdiği 'Anılarla Yaşamak' adlı kitabını dün akşam Sepetçiler Kasrı'nda düzenlediği kokteyle tanıttı.
Kaymakam Şahin'in 'Yaşadıklarımın özetinin özeti' dediği kitabında sadece kaymakamlığı sırasındaki anılarını değil, dünyanın pek çok ülkesine yaptığı seyahatlerde yaşadığı öykülere de yer verdi. Kaymakam Şahin'in kitabında yer verdiği ilginç anılarından birkaçı şöyle: 1979 Ecevit hükümeti döneminde Samsun'un Kavak İlçesi'nde görev yapan Şahin, trafik kazasında ölen 6 kişinin cenazesini yakınlarına verir. Ancak gelenler araçlarında benzin olmadığı için cenazeleri götüremezler. Şahin, ilçede arabası olanlardan yarımşar litre benzin toplayıp cenazeleri memleketlerine gönderir.
Sanatçı Kibariye’yi tutuklatmış
Kaymakam Şahin'in ilginç anılarından biri de 'Kurban derileri ile işçilerin maaşını ödemesi olmuş. Şahin, 1992 yılında görev yaptığı Sarız'da Kurban derilerinin satışından elde edilen parayı Ziraat Bankası'na yatırır. Beş ay boyunca paranın Türk Hava Kurumu tarafından çekilmediğini gören Şahin, parayı çekerek, üç aydır maaş alamayan belediye personelinin maaşlarını ödemiş.
Kaymakam Şahin ilk görev yeri olan Ankara'nın Kavak ilçesinde köy imamlarını denetleyen bir müfettişin, görevlerini doğru düzgün yapmayan cami imamlarını köylünün önünde azarladığı haberini alır. Bakanlığı arayan Şahin böyle bir müfettiş görevlendirilmediğini öğrenince, sahte müfettişin yakalanması emrini vermiş. Ancak sahte müfettiş yakalanmadan sırrı kadem basmış. Askerliğini Ege Ordu Komutanlığı Sıkı Yönetim Savcılığı'nda Adli Müşavir olara yapan Şahin şikayet üzerine Türk parası üzerine türkü söylediği için sanatçı Kibariye'yi tutuklatmış. Ancak aynı gece yeniden serbest bırakmış.
Şahin’in İngiltere anılara
Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, 1987 yılında devlet tarafından İngiltere'ye dil öğrenmek için gönderilmiş ve bir İngiliz ailenin yanına yerleştirilmiş. İngiliz ailenin yaşam şekline ayak uydurmaya çalışan şahin, ailenin evde beslediği kediyi Türk usulü 'Pist pist' diyerek koltuktan kaldırmış ve kendi oturmuş. Bunu gören aile reisi '' Bu evde birinci ben, ikinci karım üçüncü kedim sonuncu da sen gelirsin. Kediye böyle davranamazsın'' demiş. Buna çok kızan Şahin ertesi gün evi terk edeceğini aileye söylemiş. Ailenin özür dilemesine ve bütün ısrarlarına rağmen Şahin evi terk etmiş. Şahin İngiltere'de kaldığı süre içinde gördüğü bir olaydan ötürü mahkemeye tanık olarak çağrılmış. Mahkeme heyeti bütün şahitlerin İncil üzerine el basarak yemin etmesini istemiş. Ancak Şahin kendisinin Müslüman olduğunu ve İncil üzerine değil, Kur'an üzerine yemin edebileceğini iletmiş. Mahkeme Kur'an bulamayınca duruşma ileri bir tarihe ertelenmiş.
Kaymakam Dursun Ali Şahin'in davetine tiyatro sanatçıları Üstün Asutay, Cihat Tamer, sanatçı Hüner Coşkuner, Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy, ilçe Kaymakamlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kitap tanıtım kokteylinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi adına Kaymakam’a Şahin’e çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Kaymakam Şahin'in Lise Müdürü Ömer Seyfettin Akdoğan da ilerlemiş yaşına rağmen davete katılarak süpriz yaptı. Böyle bir insan yetiştirdiği için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akdoğan, Şahin'in çalışmalarının diğer kaymakamlara örnek teşkil etmesini istedi.
Boğaz Köprüsü’ndeki gişeleri iki saatliğine ücretsiz yaptı
Kokteyle katılanlar arasında bulunan Kaymakamın 30 yıllık dostu Veli Sarıkamış da İstanbul’un eski Valisi Kutlu Aktaş döneminde vali yardımcısı olan Şahin’le Boğaz Köprüsü’nde geçen ilginç anısı şöyle anlattı : “ Bir gün köprüden karşıya geçiyoruz. Trafik çok yoğun hava sıcak, Kaymakam Bey, arabada ben bu gişeleri ücretsiz yapacağım yoksa bu trafik bitmez deyip Vali Kutlu Aktaş beyi cep telefonundan aradı. Vali beyde öneri kabul edince gişeler iki saatliğine ücretsiz yapıldı ve trafik açıldı. Bazen yöneticiler ani kararlar verip uygulayabilmelidir."
İdarecilik çekip çevirme sanatıdır
Kaymakam Dursun Ali Şahin, kitabının tanıtım toplantısındaki konuşmasında idareciliğin beceri gerektiren 'çekip çevirme sanatı' olduğunu söyledi. Bir ressamın renkleri, bir müzisyenin sesleri uyum içinde kullandığı gibi idarecilerin de bilgi ve tecrübelerini uyum içinde kullanmaları gerektiğini vurgulayan Şahin şunları söyledi: ''Çok çalışan ve konuşan insanlar hata yapabilir. Önemli olan hatada ısrar etmeyen idareci olmaktır. İdarecilik birebir kanunları uygulama sanatı değildir. İdarecilik yerine göre kanuna, yönetmeliğe yorum katma sanatıdır. Bugün ‘Çatık kaş hükümet dedikleri zat.’ dönemi çoktan sona ermiştir''