BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Kaymakamdan eşkiya itirafı

Fatih Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, “Fatih eşkıya yuvası haline geldi” dedi.

Abone ol

Fatih Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Anadolu’dan, özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan İstanbul’a yapılan göçlerle Fatih ilçesinde yığılma olduğunu belirterek,“Ev fiyatlarının düşük olması nedeniyle burayı tercih ediyorlar. Fatih artık eşkıya yuvası haline geldi” diye konuştu.
Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Fatih Kaymakamlığı’nca düzenlenen halk toplantısı’nın 10’uncusu Fatih Kaymakamlığı’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda Emniyet yetkilileri, halk, mahalle muhtarları Fatih’te her geçen gün daha da artan olaylarla ilgili görüşlerini dile getirerek sorunlara çözüm aradılar.

Fatih Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, vatandaşların, emniyet güçlerinin eksik kaldığı durumlarda, vatandaşlık görevlerini yerine getirerek, yardım etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Suçluyu ihbar etmek ispiyonculuk değildir. Aksine vatandaşlık görevidir” şeklinde konuştu.

Asayişin bu kadar bozulmasının, Türk aile yapısındaki bozulmalara bağlayan Yücel, “Anne ve babanın çoğuna terbiye vermesi gerekir. Terbiye vermeyip sokağa salarsak suç artar” dedi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürü Cahit Gök ise kalabalık bir ilçe olan Fatih’te eğlence ve alışveriş merkezleri, büyük semt pazarları, hastaneler, tren, tramvay ve metro gibi ulaşım araçlarının yoğunlaşması nedeniyle gün içinde nüfusun daha da arttığın söyledi. Gök, “Nüfusun yoğun ve hareketli olması değişik yöntemlerle çeşitli suçların işlenmesini de beraberinde getirmektedir” diye konuştu.

Elif Yıldırım

İÜHA