O kadar yıl dirsek çürüt geldiği noktaya bak. En çok zoruna ne gidiyor biliyor musunuz?
Abone olOkuyup bir yerlere gelecekti hayalleri vardı. 20 yıl uğraştı didindi iki yıl önce mezun oldu.. Gelin görün ki hayat okulu çok acımasızdı. Yüzbinlerce insanı öğüten piyasa kaymakam adayını da harcadı.
2 yıldır iş bulamadı sonunda internet kafeye çaycı oldu. O şimdi bardakları yıkarken 20 yılın muhasebesini yapıyor. Onu kahreden ise 'kaymakam boşları topla' ifadesi oluyor.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kamu yönetimi bölümünü bitiren Sıtkı Akgül (28), iş bulamayınca internet cafede çaycılığa başladı.
20 YIL ÇAYCILIK YAPSAYDIM SORUNUM OLMAYACAKTI
2000-2001 yılında Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazanan ve 2006 yılında mezun olan Akgül, yıllarca okumak için büyük gayretler gösterdiğini belirterek, " Eğitim hayatına harcadığım 20 yılımı çaycılığa harcamış olsaydım bugün ekonomik olarak herhangi bir sorunum yoktu." dedi.
2006 yılından bu yana açılan her sınava girdiğini, ancak hiçbirinde muvaffak olamadığını ifade eden Akgül, en çok zoruna giden durumun ise ilkokul mezunlarından çay siparişi almak ve 'kaymakam boşları topla' ifadesi olduğunu söyledi.
DİPLOMALI HIYARCININ HİKAYESİ
Sıtkı Akgül, "Benim durumum, Yeşilçam filmlerinde geçen diplomalı hıyarcı hikayesine benziyor. Ben de diplomalı çaycıyım. Yakın çevrem, arkadaşlarım ve ailem tarafından kaymakam diye çağrılıyorum. Kaymakamlığımız sözde kaldı. Tahsil hayatına harcadığım 20 yılın muhasebesini çay ocağında bardak yıkarken yapma imkânı buldum." şeklinde konuştu.