BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Kaymakam kızı öğretmen dövdü

Öğretmen, kaymakam kızına "provaları bitir" dedi. Tekme tokat dayak yedi.

Abone ol

Çanakkale'nin Çan ilçesinde Kaymakam Ahmet Ümit'in kızının, Çan H. İbrahim Bodur Stadyumu'nda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları sırasında beden eğitimi öğretmeninden şiddet gördüğünü iddia ederek şikayetçi olması üzerine öğretmenin gözaltına alınması ilçede gergin saatler yaşanmasına sebep oldu.

KAYMAKAMIN KIZI ÖĞRETMENİNE TOKAT ATTI

İddiaya göre Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde bando takımında majör olan Çan Kaymakamı Ahmet Ümit'in kızı stattaki çalışmalarının ardından arkadaşları ile bando çalmaya devam etti. Bu sırada Beden Eğitimi öğretmeni Şenol Eker, provaların sona erdiğini belirterek kendisinden çalışmayı durdurmasını istedi. Ancak bütün uyarılara rağmen bandoyu çaldırmaya devam eden kaymakamın kızı, herkesin şaşkın bakışları arasında öğretmenine tokat attıktan sonra tekme savurdu. Öğretmenle öğrencinin kavgasının büyümesi üzerine araya giren diğer öğretmenler iki tarafı sakinleştirdi. Olayın meydana gelmesinin ardından ise öğretmenler durumu tutanakla yazılı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi.

ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan öğretmeninden şiddet gördüğünü iddia eden öğrenci ise Çan Devlet Hastanesine giderek darp edildiğini belirtip rapor almak istedi. Ancak yapılan muayenede kızın vücudunda bir darp izi bulunmayınca temiz raporu verildi. Bu duruma kızan öğrenci de kızarak öğretmeninden davacı oldu.

Saat 20.00 sıralarında Beden Eğitimi Öğretmeni Şenol Eker'in ifadesi alınmak üzere Emniyete götürüldüğünü öğrenen diğer öğretmenlerle birlikte sivil toplum kuruluş temsilcileri bölgeye gelerek kendisine destek oldular. Yaklaşık 100 kişilik grubun Emniyet ve Adliye önünde toplandığının öğrenilmesinin ardından Çanakkale Emniyet Müdürü İhsan Ünal da Çan ilçesine giderek duruma müdahale etti. İlçede parti başkanları ve sivil toplum örgütü yöneticileriyle Emniyet Müdürlüğü'nde bir toplantı yapan İhsan Ünal, grubun dağılmasını istedi. Mahkemeye çıkarılan öğretmen Şenol Eker ise saat 23.45 saralarında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karakolun önündeki grup da "Kaymakam istifa" şeklinde slogan atarak dağıldı.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Çanakkale Valisi Kırlı, Savcının ve kendisinin olayla yakından ilgilendiğini bugün bir vali yardımcısı ve müfettişin olayı soruşturacağını belirtti. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, “Çocuğuna sahip çıkamayan bir kişinin kaymakamlık makamında bulunmasını anlamıyoruz. Üstüne üstlük suçlu olmasına rağmen, sadece kaymakamın çocuğu diye, öğretmenin hiç de hak etmediği şekilde nezarete alınmasını hukuka, insan haklarına aykırı buluyor, Çan Kaymakamı ile ilgili her türlü hukuki girişimi ortaya koyacağımızın bilinmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

MÜFETTİŞ ATANDI

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, bu konuda bir vali yardımcısı ile müfettiş görevlendirildiğini söyledi.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da, Vali Orhan Kırlı'dan aldıkları onayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki kişinin görevlendirildiğini, söz konusu görevlilerin Çan'a gittiğini belirtti.

Olayın kendisine iki farklı şekilde aktarıldığını ifade eden Bardakçı, şu bilgileri verdi:

''Yaşanan bu talihsiz olay Çan Kaymakamımız Ahmet Ümit tarafından bana kızının darp edilip, hakarete uğradığı şeklinde aktarıldı. Diğer taraftan Çan'daki araştırmalarımızda ise olaya tanık olduğu ileri sürülen kişiler tartışma sırasında öğrencinin öğretmenine tekme attığı yönünde görüş belirttiler. Burada bizim görevimiz tarafsız bir şekilde bu olayı aydınlatabilmektir. Bu kapsamda geniş çaplı başlatılan soruşturma sürdürülüyor.''