BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Kayıtlı ekonomi ders oluyor!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Kayıtlı ekonomiye geçiş konusu, ders kitaplarımıza konulacak" dedi.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Kayıtlı ekonomiye geçiş konusu, ders kitaplarımıza konularak yavrularımıza anlatılacak'' dedi.

Vergi Konseyi tarafından Antalya'da düzenlenen ''AB Sürecinde Kayıtlı Ekonomiye Geçiş'' konulu konferansının kapanışında konuşan Unakıtan, toplantıyı ''AB'ye katılım sürecindeki Türkiye'nin kayıtlı ekonomiye geçişinin başlangıcı olarak'' tanımladı.

Kayıtlı ekonomiye geçişin Türkiye için çok önemli bir konu olduğunu ve bir an önce bu sürecin başlaması gerektiğini dile getiren Unakıtan, ''Bu sadece bir vergi konusu değil. Toplum olarak kalitemizi artıracağız. Kayıtlı ekonomiye geçişle haksız rekabetin, gelir dengesizliğinin önüne geçeceğiz'' dedi.

Kayıtlı ekonomiye geçişle toplumun şeffaflaşacağını ve AB'ye geçiş sürecinin hızlanacağını belirten Unakıtan, bu şekilde Türkiye'deki yabancı sermaye yatırımının artacağını kaydetti.

Kayıtlı ekonomiye geçiş programını ulusal düzeye taşımak gerektiğine dikkati çeken Unakıtan, şunları söyledi:
''Bundan sonra bir platform teşkil edeceğiz. Kayıtlı Ekonomiye Geçiş Platformu. Bu platformu oluşturduktan sonra bunu izleyen bir stratejik izleme veya araştırma merkezi ile süreci kurumsal hale getireceğiz. Bu, Türkiye'ye yapılmış en önemli ve akıllı projelerden, hizmetlerden biridir. Türkiye'nin geleceğine, evlatlarımıza yapılmış en iyi hizmetlerdendir.''

''DERS KİTAPLARINA KONULACAK''

Unakıtan, konferansa katılan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden, kayıtlı ekonomiye ilişkin yapılan çalışmaları kurumlarına taşımalarını istedi.

Kayıt dışının çözümü için elbirliğiyle çalışmak gerektiğine işaret eden Unakıtan, ''Bu problemin halli şarttır. Bu problemin halli elbirliğiyle çalışmakla olacak'' diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile de çalışma içinde olduklarını dile getiren Unakıtan, ''Kayıtlı ekonomiye geçiş konusunun ders kitaplarımıza konularak yavrularımıza anlatılacak'' dedi.

Unakıtan, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle tüm Türkiye'nin kayıtlı ekonomiye geçişe yardım etmesinin sağlanacağını belirterek, bunun başarılması durumunda Türkiye'nin ''dışarıya el açmayacağını'', cari açığının, bütçe açığının kalmayacağını ve kişi başına düşen milli gelirin artacağını kaydetti.

Unakıtan, ''İşte o zaman göğsümüzü gere gere, alnımız açık, başımız dik dünya devletleri arasındaki yerimizi çok daha iyi alacağız'' diye konuştu.

TELİF HAKLARI

Bu arada, Unakıtan, konuşmasından önce toplantıya katılan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa'dan, ''Müsaade ederseniz Ali Rıza Beyin son bir sunumu olacak'' diyerek, Binboğa'dan bir şarkı söylemesini istedi.

Bunun üzerine Binboğa, ''Sayın Bakanımız solist altı pozisyonda beni çağırdı. Şimdi ben de gözünün içine bakarak şunu söyleme şansı buldum. Bundan sonra telifi ödemeyenlerin peşine Maliye Bakanlığı düşecek mi?'' diye sordu.
Sahneye gelerek ''Sunam'' adlı şarkıyı söyleyen Binboğa'ya teşekkür eden Unakıtan, ''Ben solist altı, assolist pozisyonları bilemedim. Bilseydim önce ben konuşurdum'' dedi.