BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,07
ALTIN 2.833,31
HABER /  POLİTİKA

Kayıp çocuklar sorunu Meclis'te

Kaybolan çocuklarını arayan aileler partilerin Meclis Grup Başkanvekillerini ziyaret ederek "umut" aradı

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, yakınları kaybolan bir grup aileyi kabul ederek, sorunlarını dinledi.

Kayıp yakınlarının kurduğu dernek YAKAD'ın yöneticileriyle birlikte görüşmeye CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de katıldı.

YAKAD Başkanı Zafer Özbilici, kayıp çocukların durumuna dikkati çekerek, halen bin 657 çocuğun kayıp durumda olduğunu söyledi. Özbilici, TBMM'nin soruna el atmasını isteyerek, bu konuda bir Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da yaptığı konuşmada, konunun önemini vurgulayarak, ''Allah kimseyi evlat acısı yaşatmasın'' dedi. Evlat acısının tarifinin mümkün olmadığını ifade eden Kılıç, AK Parti olarak kayıp yakınlarının sorunlarının çözümüne yönelik her türlü adımı atacaklarını söyledi.

Güvenlik kuvvetlerinin hassasiyetle konu üzerinde durduklarını ve gerekli çalışmaları yürüttüklerini anlatan Kılıç, kayıp yakınlarından polis ve jandarmaya güvenmeye devam etmelerini istedi.

AK Parti'nin kayıp çocuklarla ilgili verdiği Meclis araştırması önergesinin TBMM Başkanlığında bulunduğunu hatırlatan Kılıç, gelecek hafta verdikleri önergenin Genel Kurulda görüşülmesi ve ardından bir araştırma komisyonu kurulmasını planladıklarını bildirdi.

Sorunun bir siyaset sorunu olmadığına dikkati çeken Kılıç, bu konuda bütün partilerin işbirliği içinde olacağını, Meclise yapılan ziyaretin süreci hızlandıracağını ve TBMM'nin olaya el atmasının bu tür olayların azalmasına yol açabileceğini belirtti.

''Yürüdüğünüz bu yolun her metresinde sonuna kadar sizinle birlikteyiz, sizin yanınızdayız'' diyen Kılıç, ''İki evlat sahibi bir insan olarak söylüyorum; evlat acısını hiçbir şeyle tarif etmek mümkün değildir. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Evlat acısının siyaseti, politikası olmaz. Bu konuda hep birlikte hareket edeceğiz'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de konunun önemine değinirken, ''Burada siyaset yok. İnsan acısı üzerinden siyaset olmaz. Bütün grupları ziyaretinizle birleştirdiniz'' dedi. Sevigen, kendisini ve kayıp yakınlarını kabul eden Suat Kılıç'a teşekkür etti.