BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,12
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Katsayıda dahiyane B planı

Danıştay YÖK'ün itirazını reddetti. Gözler YÖK'ün yeni planında.. YÖK Başkanı Özcan B planını devreye soktu

Abone ol

İNTERNETHABER- 1.5 milyon öğrencinin gözü kulağı YÖK'ün 17 Aralık'ta açıklayacağı katsayı planında.. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan formülden dahiyane olarak bahsetti.

Kanal 7'de canlı yayında Mehmet Hacet'in konuğu olan Özcan katsayı tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özcan'ın konuşmasından önemli bölümler.

HERKES BİZE BAKIYOR

"Esasında 1.5 milyon öğrenciyi ilgilendirmiyor. Bu seneki 1.5 milyon beşle çarpın 7.5 milyon insanı ilgilendiriyor. 3. sınıfta olanlar da bizi bekliyor. Hatta seçim yapmak zorunda olan teknik liseye mi genel liseye mi gideyim diyenler de bizi bekliyor. Gerçekten Türkiye'nin problemi. İtirazın kabul göreceğini zannediyordum.

DANIŞTAY RANDEVU TALEBİNE CEVAP VERMEDİ

Görüşmeyi arzu ettik. Hatta randevu bile istedik. Zannediyorum Eylül ayı içerisinde bir zamanda o isteğimizi üç günde tekrarladık. Cevap gelmeyince tekrar araştırdık. Yine cevap alamadık. Kabul edilmedi. Neye inanıyoruz. Düşüncelerimiz neler? Gerekçelerimiz neler? onları anlatmak istedik. Randevu alamayınca talebimizden vazgeçtik.

DAHİYANE ÇÖZÜMLER

Bahsettiğimiz alternatifleri devreye sokacağız. B planımız var. Ayın 17'sinde açıklayacağız. Gerçekten çok alternatifimiz var. Bunları ikisi kurul üyelerine daha mantıklı gözüküyor. Bir tanesi daha olur gözüküyor. ( Katsayının sembolik hale getirileceği yönündeki haberler üzerine) O tür haberler çok çıkıyor. Yapılacak şeylerden biri de o inkar etmemek lazım. Ama bizim düşündümüğüz başka şeyler de var. Hiç kimsenin aklına gelmeyen dahiyane çözümler de var. Ne kadar kabul görür onu bilmiyoruz. Arkadaşlarımız şimdi şu durumda meselenin bu aşamasına gelmişken acaba hangisini ileri sürmek avantajlı olur onu düşünüyoruz.

17'SİNDE KESİNLİKLE NETLEŞMEYECEK

17'sinde kesinlikle netleşmeyecek. Ama 17'sinde kendileri için düşündüğümüz bir çözümü bulacaklar. O çözüm kabul edilirse şikayet olmazsa o kalacak. Mesele çözülecek. Tekrar aynı süreç başlarsa biraz da uğraşmamız gerekecek.