BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,85
ALTIN 2.824,10
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Katsayı farkı tamamen kaldırılabilir mi?

Danıştay'ın katsayı kararından sonra sırtından 50 ton yük kalktığını söyleyen YÖK Başkanı Özcan bunu yeterli bulmadı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren üniversiteye girişte uygulanan katsayı sistemiyle ilgili son Danıştay kararı büyük memnuniyet yarattı. Ancak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hala adaletsizlik olduğunu belirterek, “Bence katsayı hiç olmamalı” dedi.

Meclis’in 90. Kuruluş Yıldönümü resepsiyonuna katılan YÖK Başkanı Özcan İNTERNETHABER’in sorularını yanıtladı. Danıştay’ın YÖK’ün son aldığı kararı durdurmaması nedeniyle yaşadığı sevinci anlatan Özcan, “Üzerimden 50 ton yük kalktı. İlk kez o gece deliksiz bir uyku çekebildim” dedi.

Danıştay’ın kararını yorumlayan Özcan, “Çok makul bir düzenleme yaptık. Alanlardaki farkı gördük. Katsayıyı ona göre yeniden düzenledik. 8-10 soru fark var. Bu öyle bir fark değil. Sınavda tek bir sorunun önemini herkes biliyor. Sonuç şimdilik olumlu” dedi.

Danıştay YÖK’ün son kararına karşı çıkmadı, ancak Özcan katsayının tamamen kaldırılması gerektiğini düşünüyor. Hala sistemin adaletsiz olduğunu söyleyen, “Katsayı hiç olmamalı” dedi.

KATSAYI FARKI KALDIRILABİLİR Mİ?

Özcan’ın bu değerlendirmesi üzerine “Yeniden katsayının değiştirilmesi, tamamen kaldırılması söz konusu olabilir mi” diye sorduk. Özcan bunun yakın bir zamanda mümkün olmadığını belirterek, “Biraz böyle dinlensin süreç. Çocuklar da çok gerildi. Yakın bir zamanda yeni bir düzenleme çok mümkün değil” yanıtı verdi.

Üniversite sisteminde en önemli sorunlardan birini çözdüklerini anlatan YÖK Başkanı Özcan’ın şimdi önünde ise yatay geçiş siteminin yeniden düzenlenmesi, üniversiteden atılmalarla ilgili değişikler ve akreditasyon sistemi gibi konular bulunuyor.

DANIŞTAY’I PES ETTİRDİ

YÖK Başkanı Özcan Danıştay kararıyla ilgili soruları yanıtlarken resepsiyona katılan Ankara Valisi Kemal Önal gülerek, “Danıştay’ı pes ettirdiler” yorumu yaptı.