BIST 9.888
DOLAR 34,11
EURO 37,92
ALTIN 2.881,30
HABER /  GÜNCEL

Katili komşusu çıktı

Çiğli ilçesinde, dört gündür kayıp olan 61 yaşındaki adamın komşusu tarafından başının taşla ezilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Abone ol

Çiğli ilçesinde ikamet eden işçi emeklisi İlyas Saygılı (61)'dan Perşembe günü yatsı namazı için evden ayrılmasının ardından bir daha haber alamayan ailesi polise başvurarak kayıp olduğunu bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibi, hurdacılık yapan ve Saygılı'nın dükkanını kiralamak isteyen apartman komşusu Gürcan Özcan (29)'ın hareketlerinden şüphelendi. Gürcan Özcan'ın elindeki tırnak izlerini fark ederek nedenini soran polis, "Aile içi tartışmada oluştuğu" savunmasının gerçek olmadığını belirleyince Gürcan Özcan'ı şüpheli olarak gözaltına aldı.

Gürcan Özcan'ı sorguya alan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekibi, zanlının daha önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde psikiyatri tedavisi gördüğünü tespit etti. Sorgusunda ilk önce bir şey bilmediğini söyleyen Gürcan Özcan daha sonra İlyas Saygılı'yı öldürdüğünü itiraf etti. Gürcan Özcan'ın gösterdiği dere yatağında üzeri taşlarla örtülü İlyas Saygılı'nın cesedi bulundu. Elleri koli bandıyla bağlanmış ve başı taşla ezilerek öldürülmüş olduğu tespit edilen Saygılı'nın cep telefonu ve paraları da üzerinde çıkmadı.

DÜNYA İYİSİ BİR ADAMDI NEDEN BÖYLE OLDU BİLMİYORUM

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Gürcan Özcan'ın, apartmana kısa süre önce taşınan Saygılı'ya yardım ettiği, Saygılı'nın bunun üzerine içinden kiracısı çıkacak olan dükkanını 100 TL karşılığında Gürcan Özcan'a kiraya vermeyi önerdiği, olay günü de Gürcan Özcan'ın konuyu konuşmak için Saygılı'yı dere yatağına götürdüğü belirtildi. Gürcan Özcan'ın polise verdiği ifadesinde; "Dünya iyisi bir adamdı neden böyle oldu bilmiyorum. Yolda birlikte yürürken kendisini iteledim düştü başını taşa çarptı. Ben de üstünü taşla örttüm" dediği öğrenildi.
Emniyette sorgusu tamamlanan Gürcan Özcan adliyeye sevk edildi.