BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.447,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Katil köprü 2010 yatırım programında

Yalova'da yıkılarak bir bebeğin ölümüne sebep olan Kocadere üzerindeki tahta köprünün yerine Orman Genel Müdürlüğü tarafından yeni köprü yapılacak.

Abone ol

Yalova'da 2009 yılının Kasım ayında hastalanan oğlunu doktora götürmek isteyen Şener Adalı, 6 aylık oğlu Emre Mert ile birlikte Kocadere üzerindeki köprünün sular altında kalması sebebiyle tahta köprüyü kullanmıştı.

Ancak Adalı, tahta köprünün yıkılmasıyla sulara kapılan 6 aylık bebeği kurtaramamıştı. Olayın ardından İl Genel Meclisi devreye girdi. Orman Genel Müdürlüğü yeni köprüyü 2010 yatırım programına aldı.

İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Nurten, "Bu olayın meydana geldiği yer orman arazisi. Dolayısıyla Orman Genel Müdürlüğünün yetkisinde bir bölge. Biz İl Genel Meclisi olarak buraya bir köprü yapılmasını gündemimize aldık ve Orman Genel Müdürlüğü ile görüştük. Konunun takipçisi olduk. Çalışmalarımız meyvesini verdi ve Orman Genel Müdürlüğü minik bir yavrumuzu kaybettiğimiz bu noktaya kış aylarının şartları ve bölgenin coğrafik durumu göz önünde tutularak bir köprü yapacak. Genel Müdürlük bu köprüyü 2010 yatırım programına aldı. Kış aylarına kadar bu köprünün tamamlanacağını umuyoruz" dedi.