BIST 9.002
DOLAR 34,18
EURO 37,05
ALTIN 2.977,09
HABER /  GÜNCEL

Katar'ın dudak uçuklatan döviz rezervi!

Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullan Bin Saoud al-Thani, Suudi Arabistan’ın başını çektiği ülkelerin uyguladığı yaptırımlar karşısında hazırlıklı olduklarını ve 340 milyar dolarlık varlıklarının bulunduğunu açıkladı.

Abone ol

Arap ülkeleri tarafından ambargo uygulanan Katar döviz zenginliğini devam ettiriyor.

Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullan Bin Saoud al-Thani Katar kriziyle ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Al Thani Merkez Bankası rezervlerinde 40 milyar dolar ve altın, Katar'ın yerli ve yabancı yatırım fonlarını yöneten Katar Yatırım Otoritesi'nin de nakte dönüştürülebilecek 300 milyar dolarlık varlığı olduğunu da ekledi.

HER TÜRLÜ ŞOKA KARŞI YETERLİ NAKİTİMİZ VAR

Eldeki bu döviz rezervinin Katar'ın Körfez ülkeleri tarafından uygulanan izolasyona karşı koymasına yardım edeceğini belirten Şeyh Abdullah Bin Saoud al-Thani, "Bu döviz rezervi bizim sistemimizin kredibilitesi, her türlü şoka karşı yeterli nakitimiz var" dedi. Katar'a yatırım yapmakta bir risk bulunmadığını belirten Al-Thani, geçtiğimiz ay Katar'dan çıkan sermaye miktarının 6 milyar dolardan az olduğuna işaret etti.

MAĞDURLAR İÇİN TAZMİNAT TALEBİ KOMİSYONU

Katar'da Körfez ve Arap ülkelerinin boykotunun mağdurları için "Tazminat Talebi Komisyonu Merkezi" açıldı.

Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani, Başsavcı Ali bin Fatis el-Meri ve Adalet Bakanı Hasan bin Lehdan el-Muhennedi'nin katılımıyla komisyon merkezinin açılışı gerçekleştirildi. 

Komisyon bugünden itibaren Körfez ve Arap ülkelerinin boykotundan zarar gören kamu ve özel sektörler ile kişilerin tüm şikayet, dilekçe ve dava dosyalarını kabul edecek.