BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kaşı açıldı hastaneye gitti beyin kanaması dendi

Kaşı açıldığı için hastaneye giden bir turistin gittiği hastanede beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı

Abone ol

Tatil için geldiği Antalya'nın Manavgat ilçesinde, konakladığı oteldeki havuzun su kaydırağından kayarak başını beton zemine çarpan ve kaşı açıldığı için hastaneye götürülen Alman turistin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Evrenseki beldesindeki bir otelde tatilini geçiren 41 yaşındaki Alman turist Udo Nicolai, otelin su kaydırağından kaydığı sırada kafasını havuzun betonuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle kaşı açılan Nicolai, bir özel hastaneye kaldırıldı.

Burada ilk müdahaleyi yapan Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ali Çetin, Udo Nicolai'ye beyin tomografisi çektirdi. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Nicolai, acilen ameliyata alındı.

Ameliyat sonunda yeniden sağlığına kavuşan Alman turist, kazadan itibaren, yarım saat gibi kısa süre içinde kendisini iyi hissetmesine rağmen beyin kanaması teşhisinin konduğunu ve ameliyata alındığını söyledi.

Hızlı şekilde müdahale edilmese belki de şu anda hayatta olamayacağını belirten Nicolai, ''Hastane çalışanları ve özellikle Dr. Ali Çetin'e yapmış olduğu hizmetten ötürü minnettarım. Böyle kısa sürede yapılan müdahale, Almanya'da bile zor yapılıyor'' dedi.

Opr. Dr. Çetin ise kaş yarığını diktirmek için acil servise gelen hastanın beyin tomografisini çektiklerinde hastada ciddi boyutta beyin kanaması olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Vakit kaybetmeden hemen ameliyata alarak kanamayı durdurduklarını dile getiren Çetin, ''Ameliyat sonunda hastamız sağlığına kavuştu. Kafadan darbe alan bütün hastaların tomografi filminin çekilmesi gerekiyor. Beyin kanamasında da erken teşhis çok önemli ve teşhis edilmediğinde ani ölümler olabilir'' diye konuştu.