BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kasedinin geliri annesini kurtaracak

Çıkardığı Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan kasetin satışından elde edeceği gelirle, hasta annesini tedavi ettirecek.

Abone ol

Şanlıurfa'da bir ilköğretim okulu öğrencisi, çıkardığı Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan kasetin satışından elde edeceği gelirle, hasta annesini tedavi ettirmeyi istiyor.

İlköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Aksoy (13), Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürlüğünde Türk Halk Müziği Korosunda kursa katıldığını ve 2006 yılınäa Antalya'da düzenlenen ''Gençlik Merkezleri Arası Türk Halk Müziği Solist Yarışması''nda, Türkiye 3'ncülüğünü elde ettiğini belirtti.

Ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını, babasının seyyar satıcılık yaptığını anlatan Aksoy, annesinin de birkaç yıl önce rahatsızlık geçirdiğini söyledi.
Yapılan tetkiklerde karaciğerinde kist tespit edilen annesinin 4 yıl önce
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde ameliyat edilerek,
karaciğerlerindeki kistin alındığını aktaran Aksoy, ''Ameliyatın ardından
doktorlar annemin her ay kontrole gelmesini istediler. Ancak babamın maddi durumu iyi olmadığı için ameliyattan sonra kontrole hiç götüremedik. Bu nedenle tam olarak iyileşmedi. Ayrıca kadın hastalıklarıyla ilgili de problemleri var'' dedi.

 Türk Halk Müziği eserlerinden, 12 parçanın bulunduğu ilk kasetini, Şanlıurfa Gençlik Merkezi ve bir sıra gecesi grubunun katkılarıyla çıkardığını, kasetin
satışa sunulacağını bildiren Aksoy, ''Kasetin satışından kazanacağım parayla
annemin yarım kalan tedavisini tamamlamak istiyorum'' dedi.
Yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden küçük sanatçı, vatandaşlardan da kasetini alarak, annesinin tedavisine katkıda bulunmasını istedi..