BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Karunun lanetli hazinesi

Uşak'ın Çamyazı Köyü'nde bir tarlada görüldüğü öne sürülen kırmızı ışıklı cisim UFO'ya benzetildi

Abone ol

Uşak'ın Çamyazı Köyü'nde bir tarlada görüldüğü öne sürülen ve hızla yükseldiği belirtilen kırmızı renkli ışık yayan cisim, Karun Hazineleri'nin sahtesi ile değiştirildiği iddiası üzerine gözaltına alınan Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun akrabalarına heyecanlı anlar yaşattı. Çamyazı köyü doğumlu olan Uşak Arkeoloji Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nın amcası Ahmet Akbıyıkoğlu, müze müdürünün böyle bir işe karışmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Çamyazı Köyü'nü ayağa kaldıran ilginç olay, sabah saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Çoban Kudret Ünsarı ile çiftçi Yaşar Yıldırım, aynı anda farklı noktalarda etrafına ışık yayan bir cisim görünce arkadaşlarına telefonla haber verdi. Vatandaşlar avlularına, pencerelere çıkarak, dönerek yukarıya çıkan kırmızı renkli, ışık saçan cismi merakla izledi. Köylüler daha sonra, cismin görüldüğü tarlaya gelerek inceleme yaptı. Tarlada görülen cismin toprak üzerinde yarım daire şeklindeki izleri ise dikkat çekti. Bazı köylüler ilk defa Pazar sabahı gördükleri UFO'nun dün gece de köyün üzerinde dolaştığını iddia ederken, akrabaları olan Kazım Akbıyıkoğlu'nun Karun Hazinesi'ndeki soygunla bir ilişkisinin olmadığına inandıklarını ifade etti.

Köylüler, aralarında 'Karun'un laneti mi acaba bu?' diyerek espri yaparken, Müze Müdürü Akbıyıkoğlu'nun amcası Ahmet Akbıyıkoğlu, "Kazım kendi halinde, efendi bir çocuktu. Babası da milletvekili idi. Böyle bir organize olaya gireceğini hiç zannetmiyoruz. Yapacak olsa, bu kadar çok dikkat çekecek bir şeyi soymazdı. Elinde fırsat varken diğer dikkat çekmeyecek eserleri ve yaptığı kazı çalışmalarında çıkan eserleri satardı. Ama böyle bir insan olmadığı için üzerinde hiçbir tapulu malı bile bulunmuyor. Burada akrabalarına ve bize ait çiftlikleri bile sit alanı içerisine aldırarak kaçak kazı yapılmasını önledi. Eğer öyle bir şeyi tenezzül etseydi şimdiye kadar çok zengin olurdu" ifadelerini kullandı.